FC Utrecht houdt gewilde Troupée lang binnenboord

Reacties

FC Utrecht en Giovanni Troupée gaan langer met elkaar door. De negentienjarige rechtsback verlengde vrijdagmiddag zijn contract tot medio 2021. De oude verbintenis tussen club en speler liep nog twee jaar door. Het talent stond naar verluidt in de belangstelling van diverse clubs.

FC Utrecht houdt gewilde Troupée lang binnenboord

Troupée speelt sinds 2009 in de jeugdopleiding van FC Utrecht, in 2015 debuteerde hij als jongste speler ooit in de hoofdmacht van FC Utrecht. Afgelopen seizoen was de vleugelverdediger een vaste kracht in het elftal van trainer Erik ten Hag, hij kwam tot 29 duels in de Eredivisie. 'Wij zijn zeer verheugd dat we Giovanni langer aan ons hebben kunnen binden en dat wij samen de ambities van FC Utrecht willen waarmaken', stelt Ten Hag dan ook op de clubwebsite van FC Utrecht.

Troupée werd voor zijn sterke seizoen beloond door de supporters, hij ontving de Di Tommaso Trofee als beste speler van FC Utrecht. Volgend seizoen kan Troupée zijn debuut maken in Europees verband. Na een zenuwslopende finale, waarin de rechtsback vijftig minuten meespeelde, werd AZ verslagen in de play-offs. Hierdoor komt FC Utrecht volgend seizoen uit in de voorrondes van de Europa League. Midden juli speelt de nummer vier van de Eredivisie de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen, de tegenstander wordt op 19 juni bekendgemaakt.

De contractverlenging van Troupée is voor FC Utrecht al de derde stap richting het begin van het Europese avontuur. Eerder werden Cyriel Dessers (NAC Breda) en Sander van de Streek (SC Cambuur) al vastgelegd. Tegenover de komst van het duo staat het vertrek van Sébastien Haller naar Eintracht Frankfurt.

Bekijk hieronder de samenvatting van de thriller tussen FC Utrecht en AZ.

FC Utrecht gaat Europa in na miraculeuze comeback tegen AZ
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.