Utrecht versterkt zich met Cambuur-uitblinker Van de Streek

Reacties

Sander van de Streek vervolgt zijn carrière bij FC Utrecht. De 24-jarige middenvelder komt over van SC Cambuur, waar hij een ijzersterk seizoen beleefde.

Utrecht versterkt zich met Cambuur-uitblinker Van de Streek

Met 22 treffers in 33 Jupiler League-duels was Van de Streek één van de pijlers onder het succes van Cambuur. De Leeuwarders kenden een uitstekende tweede seizoenshelft en grepen in de play-offs uiteindelijk net naast promotie naar de Eredivisie. Van de Streek maakt die promotie nu alsnog.

De 24-jarige middenvelder doorliep de jeugdopleiding van Vitesse en vertrok in 2013 op huurbasis naar FC Flora Talinn in Estland. Na een jaar keerde hij terug in Nederland, waar SC Cambuur hem overnam van Vitesse. In zijn drie seizoenen in Leeuwarden kwam hij tot 34 goals in 105 wedstrijden. Met name de afgelopen jaargang maakte hij indruk.

Daarmee wekte hij de interesse van Utrecht, dat op zoek was naar een vervanger voor Sofyan Amrabat, die de Domstad deze zomer waarschijnlijk gaat verlaten. Onder meer Feyenoord en RB Leipzig trekken aan de Marokkaanse middenvelder.

Van de Streek, die voor vier jaar tekende, is de tweede zomeraankoop van Utrecht, dat zich eerder al versterkte met NAC Breda-spits Cyriel Dessers. Daar tegenover staat het vertrek van clubtopscorer Sébastien Haller.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.