FC Utrecht heeft Gustafson op de korrel

Reacties

FC Utrecht wil na de transfer van Zakaria Labyad naar Ajax de transfermarkt op. Simon Gustafson is in beeld om de selectie van Jean-Paul de Jong te komen versterken.

FC Utrecht heeft Gustafson op de korrel

Gustafson (23) heeft nog een contract voor een jaar bij Feyenoord en speelde dit seizoen op huurbasis voor Roda JC Kerkrade. De aanvallende middenvelder kwam in 33 competitieduels tot 10 doelpunten en 6 assists, maar kon degradatie van Roda uit de Eredivisie niet voorkomen.

Gustafson kondigde onlangs al aan dat zijn toekomst niet bij Feyenoord ligt en de vraag is wat de Zweed nu gaat doen. Utrecht-coach De Jong geeft in ieder geval toe dat hij gecharmeerd is van de middenvelder: 'Hij is een hartstikke goede speler', zegt de oefenmeester tegen FOX Sports.

'Aan het einde van het seizoen kijk je naar versterkingen voor komend seizoen', voegt De Jong toe. 'De scouting heeft zijn werk gedaan en heeft veel spelers in het vizier. En een van die spelers is inderdaad Gustafson. Het is een speler met heel veel creativiteit, maar voor ons is het nu vooral belangrijk om te kijken naar de spelers die we nu hebben en die het morgen moeten gaan doen.' In de finale van de play-offs speelt Utrecht dinsdagavond tegen Vitesse.

Eerder deze maandag maakte Utrecht al melding van de komst van Joris van Overeem, die is overgenomen van AZ. Een paar uur na zijn presentatie werd het vertrek van Labyad naar Ajax aangekondigd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.