Ajax maakt komst Labyad wereldkundig

Reacties

Zakaria Labyad mag zich definitief speler van Ajax noemen nu de handtekeningen onder het vierjarige contract zijn gezet. Met het afronden van zijn overstap van FC Utrecht naar de Amsterdammers keert de 25-jarige Utrechter terug in de Nederlandse top.

Ajax maakt komst Labyad wereldkundig

De voormalige PSV'er was reeds mondeling akkoord met Ajax, dat afgelopen winter ook interesse toonde in de vijfvoudig Marokkaans international. Voor Labyad is het nu echt tot een weerzien gekomen met Erik ten Hag, onder wie hij in de Domstad al speelde.

Met elf goals en acht assists heeft Labyad in het voorbije seizoen een belangrijk aandeel gehad in het succes van FC Utrecht in de Eredivisie. De aanvallende middenvelder, die ook op de flanken uit de voeten kan, speelde in totaal anderhalf seizoen voor de subtopper. Labyad vertrok in 2012 bij PSV en was vervolgens actief bij Sporting Lissabon, Vitesse en Fulham.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Labyad heeft met FC Utrecht nog twee belangrijke wedstrijden voor de boeg. De middenvelder hoopt op tijd hersteld te zijn van een liesblessure om in actie te komen in de finale van de play-offs om Europees voetbal tegen Vitesse.

'Met Ajax waren we al enige tijd in onderhandeling over de transfer van Zakaria', meldt Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam van FC Utrecht op de website van zijn club. 'Die onderhandelingen zijn vorige week in een stroomversnelling terechtgekomen en inmiddels succesvol afgerond.'

'Er is nu duidelijkheid, waardoor de volledige aandacht van alle betrokkenen kan worden gericht op de finale van de play-offs om Europees voetbal. Het boek dat FC Utrecht en Zakaria Labyad samen hebben geschreven is een succesverhaal geworden. Daaraan hopen we deze week een mooi, passend hoofdstuk te kunnen toevoegen. Zakaria is er alles aan gelegen om in deze finaleweek nog belangrijk te zijn voor FC Utrecht.'

Buiten de lijntjes met Labyad: 'Bij Ajax spelen zou heel mooi zijn'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.