FC Utrecht haalt met Willock gewenste United-huurling

Reacties

FC Utrecht heeft zich versterkt met Manchester United-talent Matthew Willock. De jonge middenvelder komt op huurbasis voor één seizoen over naar de Domstad.

FC Utrecht haalt met Willock gewenste United-huurling

De 21-jarige aanwinst, die ook wel bekend staat als 'Matty' Willock, wordt gezien als een allround middenvelder. De Engelsman trainde sinds afgelopen seizoen mee bij de ploeg van manager José Mourinho. Hij zat ook al enkele keren op de bank bij het eerste elftal, maar tot een debuut op het hoogste niveau kwam het nog niet.

'Matty is een polyvalente middenvelder die de voorbije jaren speelde voor Manchester United en daarvoor een deel van zijn voetbalopleiding genoot bij Arsenal', laat trainer/Technisch Manager Erik ten Hag weten via de digitale kanalen van de club. 'In Manchester lukte het hem tot op heden niet de stap naar het eerste team te maken, maar wij zijn ervan overtuigd na hem veelvuldig in de Premier League voor beloftenteams te hebben zien spelen dat hij van toegevoegde waarde kan zijn in Utrecht.'

Willock speelde als jeugdspeler bij Arsenal, Reading en Sunderland. Enkele jaren geleden werd hij door Manchester United binnengehaald. Willock komt uit een heuse voetbalfamilie, aangezien zijn broer Chris (19) deze zomer verkaste van Arsenal naar Benfica. Broer Joe (18) speelt nog steeds bij Arsenal.

Eerder deze week kwam het nieuws naar buiten dat FC Utrecht Andreas Pereira zou huren van de Engelse grootmacht. Van een akkoord met de 21-jarige Braziliaans-Belgische middenvelder, die de jeugdopleiding van PSV doorliep alvorens naar Manchester te vertrekken, lijkt echter nooit sprake te zijn geweest.

Met het huren van Willock heeft Ten Hag inmiddels zijn twaalfde speler van deze transferperiode binnen. Eerder werd Jean-Christophe Bahebeck al gehuurd van Paris Saint-Germain. Ook kwamen onder anderen Cyriel Dessers, Urby Emanuelson en Anouar Kali de club versterken. Alle versterkingen van FC Utrecht (en de andere Eredivisie-ploegen) vind je in het transferoverzicht.

FC Utrecht verloor afgelopen weekend ongelukkig bij FC Groningen (2-1):

FC Groningen met hangen en wurgen langs FC Utrecht
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.