FC Utrecht bevestigt terugkeer clubicoon Willem Janssen

Reacties

Willem Janssen stopt na een jaar als technisch manager van VVV-Venlo. De 36-jarige oud-verdediger keert terug bij FC Utrecht in een rol als individueel trainer. Ook Jacob Mulenga is aan de staf toegevoegd.

FC Utrecht bevestigt terugkeer clubicoon Willem Janssen
© Pro Shots

Na negen seizoenen als rots in de branding in de achterhoede van FC Utrecht zette Janssen afgelopen zomer een punt achter zijn spelersloopbaan. Vervolgens maakte hij de verrassende overstap naar VVV, waar hij werd aangesteld als technisch manager. Janssen tekende een contract voor drie seizoenen in Venlo, maar verlaat de club dus al na één jaar.

VI meldde begin juni al dat Utrecht hem wilde terughalen en nu is de rentree van Janssen afgerond. Hij gaat als individueel trainer werken in de staf van hoofdtrainer Michael Silberbauer. Eerder werd ook Rob Penders al aan de staf toegevoegd als assistent-trainer.

'Afgelopen seizoen was een enorm leerzaam seizoen voor mij, zowel als mens als op zakelijk vlak', reageert Janssen op de clubsite van Utrecht. 'Ik heb het seizoen geëvalueerd en ben tot de conclusie gekomen dat mijn passie om dagelijks met spelers en met het spelletje bezig te zijn onverminderd groot is gebleven. Het trainersbloed, wat ik altijd gehad heb, kruipt dan waar het niet gaan kan. Eerder ben ik al bij diverse teams in de jeugdopleiding van FC Utrecht betrokken geweest, waar de ontwikkeling van spelers centraal staat. Dat gaat het ook staan in mijn nieuwe uitdaging bij FC Utrecht.'

Ook Mulenga gaat als individueel trainer aan de slag in Utrecht. 'FC Utrecht heeft me afgelopen half jaar in het dagelijkse reilen en zeilen binnen de technische staf meegenomen en alle ruimte gegeven om me bekijken wat bij me past. Daar is de rol als individueel trainer uitgekomen, omdat ik energie krijg van het ontwikkelen van het individu. Vooral de aanvallers zal ik begeleiden met mijn ervaring, kennis en kunde. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van de kwaliteiten', legt de oud-spits uit.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.