FC Utrecht voegt hoofdtrainer FC Eindhoven toe aan staf

Reacties

FC Eindhoven neemt afscheid van hoofdtrainer Rob Penders. Hij heeft een nieuwe uitdaging gevonden bij FC Utrecht. De Zaandammer gaat daar aan de slag als assistent-trainer van Michael Silberbauer.

FC Utrecht voegt hoofdtrainer FC Eindhoven toe aan staf
© Pro Shots

Sinds de zomer van 2021 stond Penders aan het roer bij FC Eindhoven. Het was zijn eerste klus als hoofdtrainer. In zijn eerste seizoen verraste Penders door derde te worden in de Keuken Kampioen Divisie. Dit seizoen behaalde hij de achtste plek, waarmee FC Eindhoven zich plaatste voor de nacompetitie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Penders werd twee seizoenen op rij genomineerd voor de Rinus Michels Award. Na 85 wedstrijden onder zijn leiding maakt hij de overstap naar FC Utrecht. 'Rob heeft de afgelopen twee seizoenen ontzettend goed werk geleverd bij FC Eindhoven, dan is het logisch dat andere clubs informeren naar zijn diensten', vertelt technisch manager Marc Scheepers via de clubkanalen. 'We hadden goede hoop dat Rob nog een seizoen als hoofdtrainer voor onze groep zou staan, maar dit is een mooie kans. Een kans die wij hem van harte gunnen.'

Penders zelf is blij met de nieuwe uitdaging: 'Ik ben FC Eindhoven enorm dankbaar voor de kans die zij mij geboden hebben. Ik kreeg hier de ruimte en tijd om mezelf, de staf en het team te ontwikkelen. In een hele fijne omgeving maakte ik als hoofdtrainer kennis met het betaalde voetbal en zijn we samen tot hele mooie resultaten gekomen. Nu is het voor mij tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik ben overtuigd dat de club deze lijn de komende jaren kan doorzetten.'

Met de komst van Penders is de technische staf van FC Utrecht nog niet rond, want de Domstedelingen hopen ook Willem Janssen nog te strikken. De voormalig verdediger is met zijn oude club in gesprek over een nieuw dienstverband. Niet als technisch manager, de rol die hij nu vertolkt bij VVV-Venlo, maar als assistent-trainer.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.