FC Twente wil Unnerstall verlossen van reserverol bij PSV

Reacties

FC Twente wil Lars Unnerstall na dit seizoen overnemen van PSV. De Duitse doelman, momenteel tweede keus in Eindhoven achter Yvon Mvogo, is ook in beeld bij Willem II.

FC Twente wil Unnerstall verlossen van reserverol bij PSV
© Pro Shots

Maar Twente is op dit moment de voornaamste kandidaat om Unnerstall te verlossen van zijn reserverol bij PSV. De Tukkers rekenen erop dat Joël Drommel na dit seizoen niet meer te behouden is en zien in Unnerstall de nieuwe eerste keeper. Het contract van de dertigjarige doelman loopt na dit seizoen af bij PSV. Ook Willem II ziet in hem daarom een aantrekkelijke versterking voor komend seizoen.

Unnerstall is bezig aan zijn tweede seizoen bij PSV. De Eindhovenaren namen hem in 2018 transfervrij over van VVV-Venlo, nadat de voormalig keeper van Schalke 04 een sterke indruk had gemaakt in zijn eerste seizoen in de Eredivisie. Nadat Unnerstall nog een tweede jaar op huurbasis voor VVV had gekeept, ging hij in het seizoen 2019/20 de strijd aan met Jeroen Zoet.

Het werd een turbulent jaar, waarin Zoet mede door een knieblessure van Unnerstall aanvankelijk de voorkeur kreeg van Mark van Bommel. In november passeerde de toenmalig (en uiteindelijk ontslagen) trainer van PSV de international echter voor het duel met Willem II, waarna Unnerstall het door corona voortijdig afgebroken seizoen afmaakte als eerste doelman in Eindhoven.

Zoet vertrok afgelopen zomer naar Spezia, maar Unnerstall moest toch weer genoegen nemen met een rol op het tweede plan. Trainer Roger Schmidt wilde een meevoetballende keeper die beter in zijn speelstijl paste. PSV huurde Mvogo voor twee seizoenen van RB Leipzig. Unnerstall moest het doen met optredens in het bekertoernooi en lijkt nu dus te gaan vertrekken. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.