FC Twente troeft Union af en strikt PEC-revelatie Taha

Reacties

FC Twente wordt de nieuwe club van Younes Taha. De PEC Zwolle-middenvelder stond ook in de nadrukkelijke belangstelling van Union Saint-Gilloise, maar als de laatste formaliteiten en de medische keuring succesvol worden afgerond, vertrekt hij naar Enschede.

FC Twente troeft Union af en strikt PEC-revelatie Taha
© Pro Shots

Taha heeft een indrukwekkend seizoen achter de rug in Zwolle, waar hij met veertien doelpunten een belangrijke rol speelde in het bereiken van promotie terug naar de Eredivisie. Het leverde de twintigjarige middenvelder een nominatie op voor de titel Talent van het Jaar. Tevens is Taha opgeroepen door Marokko voor de Afrika Cup Onder-23 in eigen land.

De middenvelder, die een jaar geleden nog met een amateurcontract voor Jong FC Volendam speelde, kon rekenen op behoorlijk wat belangstelling. Union Saint-Gilloise werd al vroeg concreet en bereikte zelfs een akkoord met PEC over de transfersom. FC Twente wilde Taha echter niet laten lopen en schakelde bij.

De Tukkers nodigden Taha en zijn zaakwaarnemer Marouane El Idrissi van Dries Management uit in Enschede om verder te praten. Met succes: FC Twente heeft een akkoord bereikt met zowel PEC Zwolle als de speler.

Een jaar na zijn transfervrije komst levert Taha de Zwollenaren een bedrag van naar verluidt meer dan een miljoen euro op, meer dus nog dan Thomas van den Belt. De aanvallende middenvelder gaat een vierjarig contract tekenen bij de nummer vijf van de Eredivisie.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Heracles Almelo
38
27
4
7
103-42
+61
85
2
PEC Zwolle
38
27
4
7
99-43
+56
85
3
Almere City FC
38
21
7
10
58-41
+17
70
4
Willem II
38
19
11
8
68-40
+28
68
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.