Waarom Medunjanin zich zorgen begint te maken na de hattrick van Taha

Reacties

Younes Taha (20) was vrijdagavond de grote man bij de zege van PEC Zwolle op FC Dordrecht. De middenvelder maakte zijn eerste hattrick in het betaald voetbal. Voor Haris Medunjanin betekent dat slecht nieuws: de 38-jarige veteraan heeft immers een weddenschap afgesloten met Taha.

Waarom Medunjanin zich zorgen begint te maken na de hattrick van Taha
© Pro Shots
PEC Zwolle
PEC Zwolle
4 - 0
FC Dordrecht
FC Dordrecht

Dat vertelde Medunjanin onlangs in gesprek met VI. De ervaren middenvelder deed dat ook regelmatig tijdens zijn periode in de Verenigde Staten, om zijn jongere ploeggenoten op speelse wijze te prikkelen.

‘Kijk, ik houd van kleren, ik houd ervan om netjes naar de club te komen. Die jonge jongens gingen me daar dan op aanspreken: “Jij komt altijd met van die mooie kleren!” Dus ik zei: Als jij dit seizoen vijf goals maakt, dan fix ik voor jou zulke mooie schoenen. Zo begon dat, een beetje om ze te prikkelen. Met een andere speler maakte ik dezelfde deal. Ik zei: Als je vandaag scoort, krijg jij ook die schoenen van mij. Ik zat zelf op de bank maar hij begon te vliegen! Hij was overal en toen hij scoorde, rende hij meteen naar de bank. Ja ja, zei ik, ze komen eraan', aldus Medunjanin.

'Weet je wat het is? In Amerika zijn de verschillen zó groot. Clubs mogen drie spelers uit het buitenland hebben, die verdienen soms wel acht miljoen euro per jaar, terwijl de jongere spelers misschien op zestigduizend zitten. Ik probeerde die jongens zo een beetje te prikkelen en te helpen, maar uiteindelijk is het misschien wel wat uit de hand gelopen ja. Toen ik wegging, heb ik die jongens bij mij thuis uitgenodigd en heb ik drie volle koffers met kleren weggegeven. Ik kon het toch niet allemaal meenemen, dus ze mochten allemaal iets uitzoeken’, vertelde Medunjanin.

Taha en Medunjanin vieren de goal van de jongeling op 27 februari tegen MVV.
© Pro Shots
Taha en Medunjanin vieren de goal van de jongeling op 27 februari tegen MVV.

Taha
In Zwolle ging hij een vergelijkbare weddenschap aan met Taha. 'In Nederland is de situatie natuurlijk anders dan in de VS. Maar met Younes heb ik wel een andere deal gemaakt. Als hij vijftien goals maakt dit seizoen, ga ik zijn schoenen poetsen. Hij heeft er nu al elf, dus ik begin me wel wat zorgen te maken', zei Medunjanin enkele weken geleden.

Vrijdag bracht Taha zijn totaal met zijn hattrick tegen Dordrecht dus al naar veertien goals. De middenvelder heeft nog drie competitieduels te gaan om die vijftiende treffer te halen. PEC won de wedstrijd van Dordrecht overigens met 4-0, omdat Lennart Thy al vroeg een penalty had benut. De ploeg van coach Dick Schreuder blijft daardoor koploper van de KKD, met een voorsprong van drie punten op achtervolger Heracles Almelo.

In de VI van deze week staat een uitgebreid interview met Haris Medunjanin. Zondag komt dat artikel ook op VI PRO.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Heracles Almelo
38
27
4
7
103-42
+61
85
2
PEC Zwolle
38
27
4
7
99-43
+56
85
3
Almere City FC
38
21
7
10
58-41
+17
70
4
Willem II
38
19
11
8
68-40
+28
68
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.