FC Twente stelt zeer ervaren Streuer aan als nieuwe technisch directeur

Reacties

FC Twente heeft in Jan Streuer een nieuwe technisch directeur gevonden. De oud-prof is de opvolger van Ted van Leeuwen, van wie na een evaluatie afscheid werd genomen. De 69-jarige Streuer treedt per direct in dienst bij de Tukkers en tekent voor maximaal een jaar.

FC Twente stelt zeer ervaren Streuer aan als nieuwe technisch directeur
© Pro Shots

'Met zijn jarenlange ervaring in de (internationale) scouting en het technisch management van clubs in binnen- en buitenland denken we met hem de juiste man in huis te hebben gehaald', zegt algemeen directeur Paul van der Kraan in een communiqué van FC Twente.

'De gesprekken die we met elkaar hebben gevoerd hebben die indruk nog eens bevestigd. Ik ken hem uiteraard goed uit de tijd bij Vitesse en ik heb veel vertrouwen in een hernieuwde samenwerking. Een leuke bijkomstigheid is natuurlijk dat hij ooit bij FC Twente zijn profloopbaan begon.'

Streuer was eerder onder meer acht jaar in dienst als directeur scouting en technisch adviseur van Shakhtar Donetsk. Bij Vitesse fungeerde hij als hoofd scouting en manager voetbalzaken. Als speler was Streuer onder meer actief voor FC Twente.

Een van zijn eerste taken wordt het aanstellen van een nieuwe hoofdtrainer. FC Twente besloot immers een einde te maken aan de samenwerking met Gonzalo García.

'Ik hoop met mijn ervaring bij te dragen aan de nieuwe stap van FC Twente richting de toekomst. De afgelopen periode heb ik diverse gesprekken gevoerd met de clubleiding en ik weet wat ons de komende tijd te wachten staat. De aanstelling van de nieuwe trainer en het samenstellen van een representatieve selectie voor het komend seizoen hebben de hoogste prioriteit', aldus de nieuwe 'td' van de landskampioen van 2010.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.