FC Twente maakt haast met komst nieuwe technisch directeur

Reacties

FC Twente hoopt binnen anderhalve week een nieuwe technisch directeur te kunnen presenteren. De Tukkers zijn in gesprek met mogelijke opvolgers voor de vertrokken Ted van Leeuwen.

FC Twente maakt haast met komst nieuwe technisch directeur
© Pro Shots

Twente nam eind april, inmiddels een kleine maand geleden, afscheid van Van Leeuwen. Na een evaluatie werd besloten om een andere koers te gaan varen. Kort na het vertrek van Van Leeuwen moest ook hoofdtrainer Gonzalo García het veld ruimen. Ook voor hem is nog geen opvolger aangesteld.

Algemeen directeur Paul van der Kraan hoopt dat de fans nog even geduld kunnen opbrengen. 'We willen eerst een technisch directeur aanstellen en gaan daarna samen met hem de technische staf invullen. Zodra de nieuwe mensen er zijn, zullen we hier uiteraard over berichten. In de eerste week van juni hopen we de nieuwe technisch directeur in huis te hebben', legt hij uit op de website van Twente.

De opvolger van Van Leeuwen zal een beslissing moeten nemen over heel wat spelers met aflopende contracten. Aanvoerder Peet Bijen is een van de vele spelers die wacht op duidelijkheid.

Seizoenkaarten
Ondertussen loopt de verkoop van de seizoenkaarten voor komend seizoen als een trein. De verlenging van de kaarten begon zaterdag en aan het einde van de dag stond de teller al op 8.157. 'We werden compleet overdonderd door het aantal verlengingen, in een half uur hadden we net zoveel verkochte kaarten als op een hele dag het jaar ervoor', zegt Van der Kraan.

Inmiddels zijn er 11.000 seizoenkaarten verkocht. Van der Kraan hoopt weer in de buurt te komen van het aantal van vorig jaar, toen er 21.000 seizoenkaarten over de toonbank gingen. Op het moment is het echter nog maar de vraag of er in het nieuwe seizoen wel supporters welkom zijn bij de thuiswedstrijden.

Van der Kraan wijst naar de Bundesliga, waar sinds afgelopen weekend in lege stadions gevoetbald wordt. 'Velen zagen uit naar deze herstart, maar wedstrijden zonder publiek zijn niet leuk om naar te kijken. Dat hebben we afgelopen weekend ervaren. Het is dan ook niet te hopen dat dit een voorbode is van wat ons te wachten staat in de Eredivisie. Voorlopig is daar echter nog niets over te zeggen, het is immers nog lang geen september. Wel zijn de KNVB en de clubs druk in de weer om plannen te maken over hoe we moeten omgaan met de 'anderhalvemeter-maatschappij' in het stadion. De realisatie hiervan is een gigantische uitdaging.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.