FC Twente slaat volgende slag en neemt Sadílek over van PSV

Reacties

Michal Sadílek maakt na dit seizoen definitief de overstap van PSV naar FC Twente. De Eindhovense club verhuurt de Tsjechische linksback annex middenvelder dit seizoen aan de Tukkers. In Enschede voldoet Sadílek dusdanig dat de club hem nu overneemt.

FC Twente slaat volgende slag en neemt Sadílek over van PSV
© Pro Shots

Twente investeert ongeveer anderhalf miljoen euro in de komst van Sadílek. Technisch directeur Jan Streuer bedong vorige zomer een optie tot koop toen de Tsjech naar De Grolsch Veste verhuisde. Bij PSV, waar hij nog tot medio 2023 onder contract stond, werd Sadílek nooit echt een vaste waarde. Bij Twente is hij dat wel. Dit seizoen kwam hij tot 28 officiële wedstrijden.

Bij Twente valt Sadílek dit seizoen op met zijn werklust. Hij vormt regelmatig het middenveld met Ramiz Zerrouki en Michel Vlap, waarbij de Tsjech vaak het vuile werk opknapt. Ook geeft hij opvallend veel passes vooruit, waardoor Twente tot aanvallen en kansen komt. Daarnaast kan trainer Ron Jans hem inzetten als linksback.

De definitieve komst van Sadílek is de tweede slag die Twente slaat voor komend seizoen. Streuer, die net als Jans ook volgend jaar aan het roer staat, verleidde eerder Sem Steijn om de overstap te maken. De twintigjarige aanvallende middenvelder komt transfervrij over van ADO Den Haag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Meer PSV
Meer over PSV
Meer M. Sadílek
Meer over M. Sadílek
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.