FC Twente op zoek naar nieuwe directeur na vertrek Velderman

Reacties

FC Twente kan op zoek naar een nieuwe algemeen directeur. Algemeen directeur Erik Velderman legt zijn functie per direct neer.

FC Twente op zoek naar nieuwe directeur na vertrek Velderman

Dat besluit heeft Velderman genomen na overleg met de raad van commissarissen van Twente. Onder aanvoering van Edward van der Veen vangt de raad het vertrek van Velderman tijdelijk op. De komende maanden gaat de club op zoek naar een directeur die 'het verdere herstel van de club ter hand neemt'.

Velderman begon in januari 2017 als algemeen directeur bij Twente. Na de degradatie uit de Eredivisie vertrok commercieel directeur Jan van Halst onmiddellijk en zorgde Velderman voor de herfinanciering van de schuldenlast van Twente, door afspraken met de gemeente Enschede en de verkoop van aandelen. 

Na het afronden van die taak is het tijd om te vertrekken, vindt Velderman. 'Nu de financiering van de Noabers en uitstel van betaling voor twee seizoenen door de gemeente Enschede en ABNAMRO een feit is, is het tijd om het stokje aan een ander over te dragen. Ik wens de vele mensen, die deze club maken wat ze is, een heel mooi en succesvol seizoen toe. FC Twente was een mooie uitdaging', zegt hij op de clubsite.

Dennis Schipper, de voorzitter van de rvc, is Velderman zeer dankbaar. 'Erik heeft ontzettend hard gewerkt aan het financiële en het operationele herstel van FC Twente. De wijze waarop hij enkele financiële dossiers heeft afgerond verdient veel waardering. Met name de schikking met de Belastingdienst was erg belangrijk, maar ook de eerste aanzet tot de verkoop van aandelen, die onder zijn leiding is geïnitieerd, is van grote waarde voor het verdere financiële herstel van FC Twente. We zijn Erik veel dank verschuldigd voor zijn werkzaamheden en wensen hem alle goeds in het vervolg van zijn carrière.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.