FC Twente onderschat opponent niet: 'Het is een serieuze tegenstander'

Reacties

Ron Jans ziet uit naar de eerste ontmoeting met het Servische FK Cukaricki van donderdagavond. FC Twente keert na een afwezigheid van acht jaar terug in Europa en treedt aan in de derde voorronde van de Conference League. Jans is goed voorbereid op het duel, vertelt hij op de website van Twente.

FC Twente onderschat opponent niet: 'Het is een serieuze tegenstander'
© Pro Shots
Cukaricki Stankom
Cukaricki Stankom
1 - 3
FC Twente
FC Twente

'We hebben de tegenstander meermaals zien spelen en we hebben veel informatie ingewonnen', maakt Jans duidelijk. 'Het is een serieuze tegenstander en ik ben benieuwd hoe hoog hun niveau kan reiken morgenavond. Ook ben ik benieuwd naar onze eigen spelers, van wie er veel nog niet eerder Europees hebben gevoetbald.'

Cukaricki werd vorig seizoen derde in Servië en staat in het nieuwe seizoen opnieuw op de derde plek, met negen punten uit vier wedstrijden. Van onderschatting is bij Twente geen sprake en Jans hoopt op de steun van meegereisde supporters. De wedstrijd wordt gespeeld in het stadion van Partizan Belgrado.

'Europees voetbal is altijd bijzonder. Ik zie dit als een project om verder te komen, voor de club en de spelers. Ik hoorde dat er morgen twee- tot drieduizend supporters aanwezig zijn, waarvan meer dan 400 van Twente. Deze supporters moeten de sfeer maken en dan moeten wij de wedstrijd maken', sluit Jans af.

Cukaricki kent met Luka Adzic, die in Nederland uitkwam voor FC Emmen en PEC Zwolle, één speler met een verleden in de Eredivisie. De club speelde sinds het seizoen 2014/15 vijfmaal in een Europese voorronde - vier keer in de Europa League en vorig seizoen in de Conference League - maar kwam nooit voorbij de derde voorronde. Vorige maand won Cukaricki over twee duels afgetekend van Racing FC Union Luxemburg (1-4 en 4-0).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.