Bij vlagen wervelend FC Twente neemt voorschot op plek in play-offs

Reacties

FC Twente heeft donderdagavond goede zaken gedaan in de derde voorronde van de Conference League. De Tukkers namen thuis meteen afstand van Riga FC, dat in Letland van goede huize zal moeten komen om de weg naar de play-offs nog te versperren. 

Bij vlagen wervelend FC Twente neemt voorschot op plek in play-offs
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
2 - 0
Riga
Riga

Twente had in de vorige voorronde nog een verlenging nodig om het stugge Hammarby IF over twee duels opzij te schuiven. Ten opzichte van die duels ontbraken met Gijs Smal en goudhaantje Sem Steijn ook nog eens twee basisspelers tegen Riga, maar met Alfons Sampsted en Ricky van Wolfswinkel als hun vervangers schoot de ploeg van trainer Joseph Oosting uit de startblokken in de sfeervolle Grolsch Veste.

Van Wolfswinkel kreeg na een goede actie van Daan Rots al meteen een kans om de score te openen. Waar de spits er met zijn hoofd niet bij kon, was het even later wel raak toen Sampsted na een vloeiende aanval vrijkwam voor het doel van Riga. Na het snel doorspelen van de bal door Mathias Kjølo, moest ook de IJslandse rechtsback snel handelen. Met een handig wippertje tekende hij voor zijn eerste Twente-treffer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo leed Twente niet onder de afwezigheid van Smal en Steijn. Riga waarschuwde vooraf nog voor de offensieve kracht, die in de laatste vier duels in eigen land tot uiting kwam met negentien treffers. De bezoekers uit Letland hadden echter weinig in te brengen en mochten van geluk spreken dat het bij die ene treffer bleef in de openingsfase, waarin er ook nog goede mogelijkheden waren voor Michel Vlap en Manfred Ugalde.

Daarna ging de Twente storm even liggen, maar die trok na rust weer in alle hevigheid aan. Van Wolfswinkel had het vizier vlak na rust nog niet op scherp, maar dat gold zeker wel voor Vlap en Robin Pröpper. Doelman Nils Purins voorkwam met knappe reddingen dat hun poeiers een treffer opleverden en hield Vlap even later nogmaals van scoren. Op een knal van Rots via de binnenkant van de lat, had de Letse international geen antwoord.

De even daarvoor in het veld gekomen Naci Ünüvar stond met zijn actie aan de basis van de 2-0, zoals de Ajax-huurling vorige week in Zweden ook al goed inviel. Twente had toen nog ruim twintig minuten om de score nog verder op te voeren, maar ondanks goede pogingen van Ugalde en Rots lukte dat niet meer. Desondanks hebben de Tukkers goede papieren voor de return in Riga. Eerst wacht zondag debutant Almere City FC in de Eredivisie.

Do 17 aug. 2023

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.