FC Twente neemt Troupée transfervrij over van FC Utrecht

Reacties

Giovanni Troupée keert terug bij FC Twente. De Tukkers huurden de 23-jarige rechtsback vorig jaar al van FC Utrecht, nu komt de voormalig jeugdinternational transfervrij over van de Domstedelingen.

FC Twente neemt Troupée transfervrij over van FC Utrecht
© Pro Shots

Troupée tekent voor voor een jaar, met een optie voor nog een seizoen en is blij dat hij weer in Enschede kan gaan voetballen. 'Toen ik vorig jaar bij FC Twente kwam voelde ik me direct op mijn gemak. Vorige week heb ik een gesprek gehad met Ron Jans en Jan Streuer en dat was direct heel positief. Ik heb er heel veel zin in om hier weer te gaan spelen, in een uitverkocht huis met al die supporters', aldus Troupée.

Troupée groeide na zijn debuut voor FC Utrecht in het seizoen 2016/17 uit tot basisspeler en speelde 82 officiële duels voor de club uit de Domstad, maar kwam afgelopen seizoen slechts zes keer in actie in de Eredivisie en werd daarvoor al verhuurd aan ADO Den Haag en FC Twente. Technisch manager Jan Streuer heeft er echter vertrouwen in dat de rechtsback bij Twente zijn oude niveau weer zal halen.

'Het is mooi dat we Giovanni voor het nieuwe seizoen bij onze selectie hebben en dat hij direct vanaf de eerste dag van de voorbereiding bij de groep is. Wij hebben het vertrouwen dat hij weer op zijn oude niveau kan terugkomen. Een paar jaar geleden was hij nog beste speler van het seizoen bij FC Utrecht. Op dat niveau moet hij weer terugkomen. Hij is nog jong en moet dat zeker kunnen waarmaken.'

Met Troupée heeft Twente zijn gewenste rechtsback binnen. Streuer liet onlangs al aan VI weten op die positie nog naar versterking te zoeken. Tyronne Ebuehi speelde vorig seizoen veelvuldig aan de rechterkant in de defensie. In de huurdeal met Benfica zat een optie tot koop van twee miljoen euro, maar dat bedrag was te hoog voor de club die eerder al Lars Unnerstall en Virgil Misidjan aantrok.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Meer G. Troupée
Meer over G. Troupée
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.