FC Twente koploper na winst in derby bij Heracles

De streekderby tussen Heracles Almelo en FC Twente is geëindigd in een overwinning voor de bezoekers. Everton bracht Heracles nog wel op voorsprong, maar Twente was simpelweg beter.

Heracles kwam in de negende minuut verrassend op voorsprong na een fout van Sander Boschker. De doelman van FC Twente kreeg geen grip op een vrije trap Willie Overtoom, waardoor Everton van dichtbij de bal binnen kon schieten. Even leken de bezoekers van slag, maar nog voor rust zette Bryan Ruiz beide ploegen weer op gelijke hoogte.

De Costaricaan werd aangespeeld door Theo Janssen en voor het doel van Martin Pieckenhagen bleef Ruiz uiterst koel, hij wipte de bal op en passeerde de Duitse doelman van Heracles met een droge knal in de verre hoek. In de tweede helft liep FC Twente in een minuut tijd uit naar een 3-1 voorsprong, waarmee de wedstrijd gespeeld was.

Eerst maakte Blaise Nkufo in de 54ste minuut zijn vijfde treffer van het seizoen en een minuut later maakte Janssen er 1-3 van. De tweevoudig international nam een afvallende bal uit de stuit in één keer op de slof en Pieckenhagen was kansloos. Na het derde doelpunt van Twente ging de thuisclub nog wel op zoek naar de aansluiting, maar zonder resultaat.

Door de overwinning in de derby is FC Twente de nieuwe koploper in de Eredivisie. De ploeg uit Enschede profiteert van het puntenverlies van PSV en staat nu alleen kop met 23 punten uit negen wedstrijden. Heracles Almelo zakt naar de negende plaats, de ploeg van trainer Gertjan Verbeek heeft elf punten uit negen competitieduels.