FC Twente komt ook tegen Utrecht niet uit 2021-dip

FC Twente heeft zondagmiddag voor de achtste keer op rij niet gewonnen in de Eredivisie. De Tukkers gaven de overwinning uit handen tegen FC Utrecht.

FC Twente
FC Twente
1 - 2
FC Utrecht
FC Utrecht

Na een klein half uur nam de thuisploeg nog de leiding. Uit een lage voorzet van Luciano Narsingh tikte Danilo zijn vijftiende competitiedoelpunt van het seizoen binnen: 1-0. Het leek voor de fans in de Grolsch Veste zo een mooie middag te worden. Utrecht nam het doel van Joël Drommel wel onder vuur, maar kreeg de bal er voor rust niet in.

Na de hervatting schakelden de bezoekers echter een tandje bij en binnen tien minuten stond het al 1-2. Na een fraaie pass van Othman Boussaid maakte Sander van de Streek de 1-1. Niet veel later schoof Gyrano Kerk de tweede Utrechtse treffer binnen na aan ongelukkige kopbal van Tyronne Ebuehi. Toen Drommel de doorgebroken Van de Streek vloerde in het strafschopgebied leek de wedstrijd beslist, maar de middenvelder schoot de toegekende penalty hoog over.

Twente bleef zo in leven, maar kwam niet meer tot een gelijkmaker. De ploeg van Ron Jans verzuimt zo zaken te doen in de strijd om de play-off-plaatsen. Lange tijd leek Twente zijn ticket al binnen te hebben, maar door de zwakke prestaties dit kalenderjaar - alleen ADO Den Haag pakte minder punten in 2021 - wordt het nog een heel karwei om de Europese droom in leven te houden. Utrecht neemt door de zege in Eschede de zesde plaats weer over van FC Groningen.