FC Twente in slepende zaak Tadic: 'Belangrijke claim afgewend'

Reacties

FC Twente heeft een belangrijk succes geboekt. De arbitragecommissie van de KNVB heeft een claim van 1,1 miljoen euro naar aanleiding van de transfer van Dusan Tadic afgewezen.

FC Twente in slepende zaak Tadic: 'Belangrijke claim afgewend'

FC Twente-directeur Erik Velderman is gelukkig met de uitspraak. 'De gang van zaken rond de transfer van Tadic houdt FC Twente al geruime tijd in een wurggreep. Het is een complexe zaak, waarbij ook fiscale aspecten een belangrijke rol spelen. FC Twente moet zo snel mogelijk duidelijkheid krijgen op dit soort dossiers zodat alle tijd en energie op de toekomst van de club kan worden gericht. Door deze uitspraak van de arbitragecommissie is een belangrijke claim afgewend en zetten we weer een belangrijke stap in de goede richting.'

In 2012 werd bij de transfer van Tadic van FC Groningen naar FC Twente afgesproken dat zijn zaakwaarnemer Zoran Pavlovic van Friends & Football bij een volgende overstap vijftien procent van de afkoopsom zou krijgen. Toen de aanvaller in 2014 verhuisde naar Southampton werd door Pavlovic nog eens vijftien procent afgedwongen met als argument dat Tadic anders de overstap niet zou maken. De zaakwaarnemer maakte daarbij gebruik van het gegeven dat FC Twente onder financiële druk stond en het niet kon veroorloven dat de miljoenentransfer (circa 13 miljoen) niet zou doorgaan.

De arbitragecommissie van de KNVB is van oordeel dat de claim van Friends & Football niet terecht is. De tweede overeenkomst is tot stand gekomen onder invloed van dwaling aan de zijde van FC Twente die te wijten is aan de verkeerde voorstelling van zaken door Friends & Football. Op basis daarvan is die tweede overeenkomst vernietigd. Hiermee is de zaak voor de Tukkers nog niet ten einde. De Belastingdienst doet nog onderzoek naar de (omvangrijke) betalingen aan Friends & Football. De Enschedese club houdt er rekening mee dat er nog een naheffing komt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.