FC Twente hoopt nog steeds op creatieve Coelho

FC Twente is nog steeds op zoek naar een creatieve middenvelder. Trainer Steve McClaren meent dat zijn spelersgroep op dat gebied nog wel een impuls kan gebruiken. De Braziliaan Jaja Coelho (25) is het voornaamste doelwit.

FC Twente hoopt nog steeds op creatieve Coelho

De fysiek sterke Braziliaan staat onder contract bij Al Ahli uit Dubai. Eerder deze week meldde VI.nl al dat er inderdaad contact is geweest tussen het management van Coelho en de clubleiding van Twente. Grootste struikelblok vormt het huidige salaris dat de Braziliaan in de oliestaat toucheert: de lieve som van liefst 2,2 miljoen netto.

Ondanks het zeer riante honorarium hoopt Twente dat Coelho water bij de wijn zal doen. Anders zal van een transfer geen sprake zijn. Coelho speelde eerder voor Westerlo, Getafe, Flamengo, RC Genk, Metalist Karkiv en Trabzonspor.

In het eerste competitieduel van 2012, zaterdag thuis tegen RKC Waalwijk, kan McClaren direct een beroep doen op Joshua John (23). De van Sparta overgenomen vleugelaanvaller behoort tot de wedstrijdselectie.

Dat geldt niet voor de onlangs aangetrokken Daniel Marcio Fernandes (28). De in Canada geboren Portugees, de beoogde opvolger van doelman Nikolay Mihaylov, moet nog even wachten op zijn eerste uitverkiezing. Ook Denny Landzaat moet verstek laten gaan zaterdagavond. Hij kampt met een kuitblessure.

Wie in ieder geval niet de gelederen van Twente in de toekomst zal gaan versterken, is de Chileen Juan Abarca (23). De verdediger van Universidad de Chile maakte onvoldoende indruk tijdens zijn proefperiode. Simon Dawkins (24), de aanvaller die eigendom is van Tottenham Hotspur, manifesteerde zich meer. Hoewel Twente hem niet direct een contract aanbiedt, houden ze de Engelsman wel in de gaten. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's