FC Twente heeft geen antwoord op Assaidi-show

Oussama Assaidi heeft ervoor gezorgd dat FC Twente de koppositie niet heeft overgenomen van PSV. De aanvaller bezorgde SC Heerenveen drie punten tegen de landskampioen (6-2).

De Tukkers hadden geen antwoord op de uitblinker Assaidi, die bij alle zes de doelpunten van Heerenveen betrokken was. In de twintigste minuut krulde hij de bal voortreffelijk langs Sander Boschker, die de geblesseerde Nikolai Mihaylov verving. Maar twaalf minuten later kwamen de bezoekers op gelijke hoogte toen Nacer Chadli voledig vrijstaand de 1-1 kon binnentikken.

Zeven minuten voor rust mocht Assaidi opnieuw van afstand uithalen en opnieuw liet hij Boschker kansloos, maar FC Twente kwam in de 52ste minuut weer terug in de wedstrijd. Opnieuw was Chadli de doelpuntenmaker. Dinsdag in het thuisduel met Tottenham Hotspur (3-3) kwam Twente tot drie keer terug van een achterstand, maar in Heerenveen kreeg het dat niet voor elkaar.

Na ruim een uur spelen kon Viktor Elm een voorzet van Assaidi inkoppen en elf minuten later was de aanvaller met een schitterende lob opnieuw de aangever bij de treffer van Luciano Narsingh. Assaidi maakte drie minuten voor tijd zijn derde van de middag en in de 89ste minuut leverde een overtreding op de uitblinker een strafschop op die door Mika Väyrynen werd binnengeschoten.

FC Twente blijft door de galavoorstelling van de Friezen op 37 punten staan waardoor PSV, ondanks een 0-0 gelijkspel tegen De Graafschap, nu een punt voorsprong heeft. Heerenveen heeft 27 punten en stijgt naar de zevende plaats. Foto: VI Images