FC Twente buiten Enschede als kat in vreemd pakhuis

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij een aantal feiten. In Tilburg staat zondagmiddag het treffen tussen Willem II en FC Twente op de rol.

FC Twente buiten Enschede als kat in vreemd pakhuis
 
Speelronde8
Aftrap14.30 uur
ScheidsrechterRichard Martens

• Vlak voor de interlandperiode kreeg Willem II de rode lantaarn in handen. De Brabanders totaliseren drie punten, slechts drie minder dan FC Twente. Beide clubs speelden dit seizoen nog geen enkele keer gelijk.

• Willem II zegevierde in acht van de 34 thuisduels met FC Twente in de Eredivisie. Zestien keer wonnen de Tukkers en tien keer rolde er een remise uit de bus.

• Pas voor de tweede keer in de clubhistorie verloor Willem II minimaal zes keer tijdens de eerste zeven speelrondes. In de jaargang 2010/11 gingen de Brabanders in de eerste zeven competitieduels onderuit.

• Willem II verloor sinds de jaarwisseling al zestien keer in de Eredivisie. Dat zijn al net zoveel nederlagen als in heel 2016.

• Jordens Peters is de enige veldspeler die in heel 2017 nog geen enkele Eredivisie-minuut miste. In alle 2.160 minuten kwam de Willem II-verdediger in actie.

Jordens Peters: de constante factor bij Willem II.
Jordens Peters: de constante factor bij Willem II.

• FC Twente kan een negatief clubrecord evenaren. De Tukkers verloren hun laatste zeven uitduels in de Eredivisie, nog maar eentje minder dan de acht achtereenvolgende verliespartijen buitenshuis in 1969.

• Tijdens de eerste zeven speelrondes maakten de FC Twente-spelers 102 overtredingen, het hoogste aantal van alle Eredivisie-teams. Willem II staat met 76 overtredingen juist onderaan in dit klassement.

• In de voorbije vier competitieduels kreeg FC Twente slechts zeven schoten op doel tegen, minder dan elke andere ploeg. Doelman Jorn Brondeel wist drie van deze schoten niet te stoppen.

De laatste 5 Eredivisie-edities van Willem II - FC Twente:

SeizoenUitslag
2010/111-3
2012/132-6
2014/152-2
2015/162-3
2016/170-0
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.