FC Twente bezorgt Willem II negatief Eredivisierecord

Willem II is er woensdagavond in het thuisduel met FC Twente niet in geslaagd een nieuw dieptepunt in de clubhistorie te voorkomen. De hekkensluiter verloor in Tilburg met 1-3 en leed zijn negende thuisnederlaag op rij, een nieuw negatief Eredivisierecord.

Willem II neemt het dubieuze record over van De Volewijckers en RBC Roosendaal. De Volewijckers pakte in het seizoen 1962/63 acht keer op rij geen punt in een wedstrijd voor eigen publiek en RBC verloor acht thuisduels op rij in de periode 2001-2002. De laatste thuiszege van de zwalkende Tilburgers dateert van 14 maart van dit jaar, tegen Sparta Rotterdam (3-1).

Willem II kwam tegen FC Twente nog wel verrassend op voorsprong. In de vijftiende minuut zette aanvaller Rowin van Zaanen de thuisploeg op aangeven van Maceo Rigters op 1-0, maar een voorbode voor een stunt was het niet. Dertien minuten later hadden de bezoekers de schade alweer gerepareerd via Luuk de Jong (foto onder), die een hoekschop van Theo Janssen binnenkopte.

Nog vóór rust kwam FC Twente op voorsprong in Tilburg. Opnieuw was een corner van Janssen de Tilburgers te machtig. Deze keer reageerde verdediger Douglas attent in de rebound nadat Nacer Chadli zijn kopbal gekeerd zag worden.

Ook het derde doelpunt van de Tukkers kwam uit een hoekschop van specialist Janssen. In de 64ste minuut vergrootte De Jong met zijn tweede doelpunt van de avond de marge naar twee treffers. Vanaf dat moment kwam de zege voor de bezoekers geen moment meer in gevaar.

Bij FC Twente maakte Arnold Bruggink zijn rentree bij de club waar hij zijn loopbaan in het seizoen 1993/94 begon. Hij kwam in de 73ste minuut in het veld voor Chadli.

Willem II blijft dit seizoen als enige club in het betaalde voetbal nog zonder zege. Na elf duels in de Eredivisie staat de teller voor de hekkensluiter op één schamel puntje. <br /><br />

{"title":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","titleMobile":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:b038471f-73bd-4ee0-96c4-490369bb9214","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+).","textMobile":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+)."}