FC Transfervrij: elf gratis topspelers uit het buitenland

Reacties

Veel clubs loeren nu al op spelers die vanaf juli zonder club zitten. Vaak zitten er buitenkansjes tussen. Wie zijn dat in het buitenland? VI stelt een team samen van spelers uit het buitenland land die komende zomer gratis zijn af te halen: FC Transfervrij.

FC Transfervrij: elf gratis topspelers uit het buitenland

Doelman: Adrián
Hij is pas 29 jaar, maar Adrián is alweer bezig aan zijn vierde seizoen onder de lat van West Ham United. Desondanks is het na dit seizoen aflopende contract van de Spaanse doelman nog niet verlengd. Er zijn sowieso veel Spaanse doelmannen transfervrij op te halen in de zomer van 2017. Zo komen Iker Casillas (FC Porto) en Miguel Moyà (Atlético Madrid) dan ook vrij.

Rechtsback: Pablo Zabaleta
Een zoektocht naar een rechtsback van hoog niveau is voor clubs vaak een nachtmerrie, maar hoe anders is dat komende zomer? Pablo Zabaleta is namelijk gratis op te halen bij Manchester City. De 31-jarige vleugelverdediger wordt in de Premier League gezien als één van de beste spelers op zijn positie en heeft een basisplaats in de nationale ploeg van Argentinië. Er zal dan ook een ware run op zijn krabbel ontstaan, maar er is hoop voor de clubs die achter het net vissen. Ook Branislav Ivanovic (Chelsea), Bacary Sagna (Manchester City) en Stephan Lichtsteiner (Juventus) zijn beschikbaar.

Centrumverdediger: Pepe
Eén van de uitblinkers van het EK 2016, Europees kampioen en al vele jaren spelend voor wereldmacht Real Madrid. De 33-jarige Pepe kan nog wel een paar jaar mee. Dat is ook de mening van Real, maar de club wil slechts voor een jaar verlengen met de Portugees. Pepe zelf wil minimaal een tweejarig contract, waardoor een breuk dreigt. Er is echter ongetwijfeld een topclub die wel bereid is om de bikkelharde mandekker voor twee of drie jaar vast te leggen, zeker als er geen transfersom betaald hoeft te worden.

Centrumverdediger: Per Mertesacker
Hoe vaak gebeurt het nou dat je een 104-voudig international van Duitsland gratis kan oppikken? Komende zomer is Per Mertesacker transfervrij. De boomlange centrale verdediger staat nu nog onder contract bij Arsenal, waar hij mits fit nog van grote waarde is. Die fitheid, en vooral het regelmatige gebrek daaraan, is vermoedelijk de reden dat Mertesacker nog geen nieuwe verbintenis aangeboden gekregen heeft in Londen.

Linksback: Gaël Clichy
Met zijn 31 jaar kan Gaël Clichy nog wel een paar jaar mee op het hoogste niveau. De Franse international is sinds het seizoen 2005/06 basisspeler in de Engelse top. Eerst bij Arsenal en vanaf de zomer van 2011 bij Manchester City, al moet hij daar regelmatig Aleksandar Kolarov voor zich dulden. De nieuwe City-trainer Pep Guardiola lijkt geen groot fan van Clichy. Een nieuw contract in Manchester zit er vooralsnog niet in, maar dat er elders mooie aanbiedingen voor hem klaarliggen lijkt een zekerheidje.

Centrale middenvelder: Thiago Motta
Veertig miljoen euro telde Paris Saint-Germain afgelopen zomer neer voor Grzegorz Krychowiak van Sevilla. De Pool houdt in Parijs echter vooral de bank warm. De reden daarvan luistert naar de naam Thiago Motta. De in Brazilië geboren international van Italië is dan wel 34 jaar, hij is ondanks zijn versleten knieën nog steeds onmisbaar voor het sterrenensemble van PSG. Toch voelt Motta een gebrek aan waardering bij zijn huidige werkgever, waardoor hij weigert zijn contract te verlengen. Zoek je een slot op de deur met betere knieën? Xabi Alonso (Bayern München) en John Obi Mikel (Chelsea) zijn beschikbaar.

Centrale middenvelder: Santi Cazorla
Misschien wel het grootste buitenkansje uit deze lijst. Santi Cazorla laat menig voetballiefhebber watertandend voor de televisie zitten. De technisch zeer begaafde Spanjaard is precies zo'n speler die veel clubs zoeken: iemand die het tempo bepaalt, uit het niets een medespeler kan lanceren en zelf ook nog eens over een fantastisch schot beschikt. Arsenal wil Cazorla (32) ongetwijfeld behouden, maar wie weet is de 78-voudig international met een fraai contract wel weg te lokken uit het Emirates Stadium. Verlengt hij toch? Dan kan je altijd nog kiezen voor de eveneens transfervrije Yaya Touré (Manchester City).

Aanvallende middenvelder: Keisuke Honda
Bij CSKA Moskou was Keisuke Honda een sensatie. Het rood-zwarte gedeelte van Milaan ging uit zijn dak toen AC zich in januari 2014 versterkte met de ex-speler van VVV-Venlo. Honda wist de hoge verwachtingen echter nooit in te lossen. De Japanner liet bij vlagen zijn kwaliteiten zien, maar heeft het tot op de dag van vandaag lastig in de Serie A. Met zijn dertig jaar heeft Honda nog alle tijd om in een andere competitie te laten zien wel degelijk een topspeler te zijn.

Rechtsbuiten: Jesús Navas
Jesús Navas overwon in de zomer van 2013 de heimwee waar hij al jaren mee kampte. Hij verliet zijn geliefde Sevilla voor Manchester City, dat twintig miljoen euro voor hem neertelde. Hoewel de rechtsbuiten regelmatig speelt, is het huwelijk nooit geworden wat beide partijen ervan hoopten. Navas strooit niet meer met panklare voorzetten zoals in La Liga en zijn ooit zo indrukwekkende dribbels zijn nog slechts sporadisch te zien. Een nieuw contract zit er niet voor de aanvaller, die lijkt te snakken naar een terugkeer naar Sevilla. Omdat de Spaanse club voor Navas niet één, maar twee streepjes voor heeft op andere clubs, zijn ook de transfervrije Zoran Tosic (CSKA Moskou) en Rachid Ghezzal (Olympique Lyon) het vermelden meer dan waard.

Linksbuiten: Taison
Wellicht nog niet bij iedereen bekend, maar Taison is een buitenkansje waar je u tegen zegt. De Braziliaanse linkerspits, die op alle aanvallende posities uit de voeten kan, houdt Oekraïne sinds 2010 in de ban. Hij schitterde eerst bij Metalist Kharkiv, dat hem later voor dik vijftien miljoen euro verkocht aan Shakhtar Donetsk. Daar loopt het contract van Taison medio 2017 af. Met zijn 28 jaar lijkt dat het ideale moment om zich te bewijzen in één van de grote Europese competities, al lonkt ook het grote geld uit China voor de dribbelaar.

Spits: Saido Berahino
Ligt al twee jaar overhoop met zijn club West Bromwich Albion, dat transfers naar Tottenham Hotspur en Everton blokkeerde. Saido Berahino gaat dan ook absoluut niet verlengen. De 23-jarige jeugdinternational van Engeland heeft zijn zinnen gezet op een transfer en de clubs zullen al in januari in de rij staan. Omdat een winterse transfer voor een kleine som geld aannemelijk lijkt, kan het geen kwaad om transfervrije zomertargets als Fernando Torres (Atlético Madrid), Salomon Kalou (Hertha BSC) en Arouna Koné (Everton) als alternatieven te noemen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.