FC Transfervrij: superspelers en toptalenten

Reacties

Ook met een lege portemonnee is het goed toeven op de transfermarkt. Voetbal International stelde een sterrenteam samen van spelers met een aflopend contract.

FC Transfervrij: superspelers en toptalenten

Doelman: Steve Mandanda
Was negen jaar de vaste man onder de lat bij Olympique Marseille. Hij werd keer op keer in verband gebracht met een internationale topclub, maar van een transfer kwam het nooit voor Steve Mandanda. Het moet echter raar lopen, wil de 22-voudig international van Frankrijk de komende maanden weer geen sportieve promotie maken. Hij is 31, dus zijn beste jaren als doelman komen er nu aan.

Rechtsback: Gregory van der Wiel
Na vier seizoenen en evenveel landstitels met Paris Saint-Germain gaat Gregory van der Wiel op zoek naar een nieuwe uitdaging. De 28-jarige verdediger was de afgelopen seizoenen een waardevolle kracht in Parijs, maar een vaste basisspeler werd hij nooit. De absolute top is klaarblijkelijk iets te hoog gegrepen voor Van der Wiel, maar hij heeft alles in zich om een belangrijke kracht te worden bij een goede Europese subtotpper. De ex-Ajacied wordt al geruime tijd in verband gebracht met een overstap naar de Serie A.

De aftocht van Gregory van der Wiel bij Paris Saint-Germain.
De aftocht van Gregory van der Wiel bij Paris Saint-Germain.

Centrumverdediger: Martin Cáceres
Martin Cáceres is een centrumverdediger van het type dat alleen in Uruguay nog gemaakt wordt. Nietsontziend, spijkerhard en een tikkeltje gemeen. Vanwege blessures en de concurrentie van klasbakken als Leonardo Bonucci en Giorgio Chiellini kwam Cáceres het afgelopen seizoen amper aan de bak bij Juventus. Er kan echter geen twijfel over bestaan dat deze 29-jarige stopper, die ook als rechtsback uit de voeten kan, een mooie club gaat vinden.

Centrumverdediger: Nicolas N'Koulou
Na Mandanda het tweede transfervrije buitenkansje uit de stal van Olympique Marseille. Nicolas N'Koulou werd al een grote toekomst voorspeld toen hij in 2008 doorbrak bij AS Monaco, maar hij heeft zich sinds zijn komst naar Marseille in 2011 niet zo sterk ontwikkeld als verwacht werd. Desalniettemin is de international van Kameroen een buitenkansje. Hij is beresterk, behoorlijk wendbaar en voor een speler van zijn leeftijd (26) behoorlijk ervaren.

Linksback: Caner Erkin
Zijn vorige buitenlandse avontuur bij CSKA Moskou mislukte volledig, maar Caner Erkin lijkt nu klaar voor een stap naar een grote Europese competitie. De linksback van Fenerbahçe wordt hardnekkig aan Internazionale gelinkt, een overstap die hij zelf graag zou maken. Er staan echter nog geen handtekeningen op papier, dus geïnteresseerden kunnen nog altijd hun slag slaan bij deze 27-jarige aanvallend ingestelde verdediger.

Rechtermiddenvelder: Hatem Ben Arfa
Op een goede dag is Hatem Ben Arfa onhoudbaar. Op een slechte dag is Hatem Ben Arfa onzichtbaar. Het afgelopen seizoen schitterde de 29-jarige balkunstenaar week in week uit. Namens Nice maakte de balkunstenaar liefst zeventien doelpunten en de een was nog mooier dan de ander. Zelfs Barcelona zou zijn oog hebben laten vallen op Ben Arfa, die na een aantal wisselvallige periodes en een door Nigel de Jong toegebrachte beenbreuk klaar lijkt voor een grote stap voorwaarts.

De lichtvoetige Hatem Ben Arfa danst tussen de sandwich van twee Saint-Étienne-verdedigers door.
De lichtvoetige Hatem Ben Arfa danst tussen de sandwich van twee Saint-Étienne-verdedigers door.

Centrale middenvelder: Miguel Veloso
Een jaar of acht geleden werd hij gezien als een van de grootste talenten van Europa. In het shirt van Sporting Lissabon joeg Miguel Veloso tegenstanders de stuipen op het lijf, vanwege zijn vermogen om passes over veertig of vijftig meter op de stropdas bij een ploeggenoot te plaatsen. De Portugese Pirlo is hij, mede door blessureleed, nooit geworden. Via Genoa is hij in 2012 bij Dinamo Kiev beland, waar hij na twee landstitels zijn spullen heeft gepakt om te vertrekken. Het lijkt voor de 56-voudig international nog altijd niet te laat een stap naar een mooie club in een grote competitie te maken.

Linkermiddenvelder: Tonny Vilhena
Het lijdt geen twijfel dat Tonny Vilhena de meest gewilde transfervrije speler uit de Eredivisie is. Wisselde hij de voorgaande jaren een 8 nog weleens af met een 4; dit seizoen is Vilhena uitgegroeid tot een speler op wie je als trainer kunt bouwen en vertrouwen. Zowel aanvallend als verdedigend leverde Vilhena - nog altijd pas twintig jaar oud - een grote bijdrage bij Feyenoord. Hij zag dat worden beloond in de vorm van een oproep voor Oranje en interesse van grote buitenlandse clubs, waaronder uit Italië.

Tonny Vilhena en Michiel Kramer. Aangever en afmaker.
Tonny Vilhena en Michiel Kramer. Aangever en afmaker.

Rechtsbuiten: Soufiane Feghouli
Een klassieke dribbelaar, een avonturier op voetbalschoenen. Spelers zoals Soufane Feghouli zijn zeldzaam. De 26-jarige Algerijn heeft een matig jaar achter de rug bij het in crisis verkerende Valencia en gaat nu voor een nieuwe club. Werkgevers die door zijn afgelopen seizoen heen durven kijken en Feghouli herinneren als de speler die hij was tijdens het WK van 2014, kunnen weleens een ruwe diamant in huis halen.

Spits: Zlatan Ibrahimovic
Volgens zichzelf een levende legende. Nee, aan zelfvertrouwen heeft het Ibracadabra nooit geschort. Terecht ook. Want terwijl iedereen verwachtte dat het beste er nu wel af zou zijn bij Zlatan Ibrahimovic, scoorde hij afgelopen seizoen vaker dan ooit. Liefst 38 doelpunten in 31 competitieduels maakte hij voor Paris Saint-Germain. Na avonturen bij Ajax, Juventus, Internazionale, Barcelona en AC Milan wil hij nog een keer een grote klapper maken op de transfermarkt. En dat zal hem gezien de vermeende interesse van Manchester United, Chelsea en Milan wel gaan lukken ook.

Linksbuiten: Andrija Zivkovic
Hij debuteerde al op zijn zestiende voor Partizan Belgrado, stond op zijn zeventiende in de Servische nationale ploeg en staat bij scouts van internationale topclubs te boek als een van de grootste talenten van Europa. Toch speelde Andrija Zivkovic het afgelopen half jaar geen minuut in clubverband. Partizan probeerde hem zo ertoe te dwingen alsnog een nieuw contract te tekenen. De negentienjarige dribbelaar, die dit seizoen tegen AZ speelde in de Europa League, gaf echter niet toe. Andrija Zivkovic, een naam om te onthouden.

Behalve grote clubs brengt Andrija Zivkovic ook zijn eigen ploeggenoten in vervoering.
Behalve grote clubs brengt Andrija Zivkovic ook zijn eigen ploeggenoten in vervoering.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.