FC Groningen-Roda JC: spektakel om niks

Er stond niets op het spel maar het publiek in het Oosterpark kreeg waar voor zijn geld. Zeker wat betreft het aantal doelpunten (acht) en doelpogingen (35). FC Groningen en Roda JC verdeelden de acht treffers eerlijk (4-4).

Het meeste spektakel leverde de periode tussen de 65ste en 72ste minuut. Arouna Koné opende het doelpuntenfestival door Roda op een 3-1 voorsprong te zetten.

Groningen reageerde met drie treffers in zeven minuten. Erik Nevland, die de score ook al had geopend, maakte er nog twee en invaller Martin Drent één, waardoor de thuisploeg weer de overwinning leek te gaan grijpen.

Acht minuten voor tijd voorkwam Koné met zijn tweede treffer dat het boeiende zomeravondduel een winnaar kreeg. De spits uit Ivoorkust maakte 4-4 en bracht zijn seizoentotaal op veertien. Nevland maakte er eentje meer (15).