FC Groningen zwaait vierde duurste speler ooit uit

Reacties

FC Groningen heeft (tijdelijk) afscheid genomen van Paulos Abraham. De vierde duurste speler ooit wordt verhuurd aan IFK Göteborg. Daarnaast is er een optie tot koop bedongen.

FC Groningen zwaait vierde duurste speler ooit uit
© Pro Shots

FC Groningen nam Abraham in de zomer van 2021 voor twee miljoen euro over van AIK Stockholm, nadat hij daarvoor al een halfjaar gehuurd was. Dat maakte Abraham de op drie na duurste speler uit de clubgeschiedenis van FC Groningen. Alleen voor Marcus Berg, Oluwafemi Ajilore en Nicklas Pedersen betaalde de Trots van het Noorden ooit meer geld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In zestig optredens kwam de Zweed echter niet verder dan drie doelpunten. Nu neemt Göteborg hem op huurbasis over. Er is een koopoptie van een half miljoen euro in zijn contract opgenomen met een doorverkooppercentage van naar verluidt dertig procent. Ook het Noorse Lillestrøm SK heeft zich voor Abraham gemeld bij FC Groningen, maar pakte niet door.

Abraham wordt verhuurd tot aan het einde van dit kalenderjaar. De laatste wedstrijd van het seizoen in de Zweedse competitie wordt eind november gespeeld. Daarna moet Göteborg beslissen of het Abraham definitief over wil nemen.

Spelersprofiel

P. Abraham


Geboortedatum:
16 juli 2002
Leeftijd:
21
Geboorteplaats:
Solna
Nationaliteit
Zweden
Lengte:
1,78 m
Gewicht:
68 kg
Huidige club:
IFK Göteborg

Ma 1 apr.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.