FC Groningen stunt met City-talent Antuna

Reacties

FC Groningen heeft met Uriel Antuna een zeer interessante speler aan de selectie toegevoegd. De negentienjarige Mexicaan wordt voor twee seizoenen gehuurd van Manchester City en moet de noorderlingen van extra creativiteit gaan voorzien.

FC Groningen stunt met City-talent Antuna

'We waren nog op zoek naar snelheid en diepte', laat technisch manager Peter Jeltema aan Voetbal International weten. 'Met Antuna hebben we die gevonden. We hadden hemzelf al langer in het vizier, evenals Manchester City. Zij hebben hem deze zomer aangetrokken en wij kunnen hem huren. Je kunt wel zeggen dat we in dit geval gezamenlijk hebben opgetreden.'

Antuna, die in zijn vaderland wordt omschreven als een pijlsnelle vleugelspeler, is pas negentien jaar. Veel wedstrijdervaring bij zijn vorige werkgever Santos Laguna, heeft hij dan ook niet. Hij maakte vooral indruk op het WK Onder-20, waar ook Ritsu Doan actief was. Eerder tekende de Japanner al op huurbasis in Groningen.

Algemeen directeur Hans Nijland benadrukt dat FC Groningen geen 'huurclub' is, maar ziet hier weldegelijk voordelen. 'Dit was naast een sportieve ook een strategische afweging. We hebben een mooie deal gesloten met City. Mocht Antuna in de toekomst een mooie transfer maken, dan profiteren wij daar van mee. Je kunt het een doorverkooppercentage noemen.' Oftewel, FC Groningen hoopt in de toekomst nog financieel te kunnen profiteren van de twee seizoenen dat de Mexicaan nu in Nederland te zien zal zijn.

Begroting
Met Antuna in de selectie moet FC Groningen terrein terug gaan winnen. De concurrentie in de vaderlandse subtop neemt toe en dat raakt de Groningers. Zo liet Nijland dinsdag weten dat de begroting van ruim 18 miljoen euro wordt teruggeschroefd naar 16,5 miljoen. 'Dat heeft voornamelijk te maken met de tv-inkomsten. We zijn twee plekken gezakt waar het gaat om de tv-ranking, FC Utrecht en Vitesse hebben ons ingehaald. Dat kost al anderhalf miljoen. Dat baart ons wel enige zorgen, al zijn we tegelijkertijd ook strijdbaar', zo stelt hij.

'Voor ons gevoel hebben we een prima selectie staan. In tegenstelling tot vorig seizoen hebben we de selectie op tijd compleet. Op dit moment is het rustig rondom onze spelers. We hebben flinke investeringen gedaan in het eerste elftal en in de beloftenploeg. Of we moeten verkopen? Nee, helemaal niet. Wij hopen spelers als Mimoun Mahi en Sergio Padt juist te behouden deze zomer. Die jongens bieden ons sportief veel mogelijkheden.'

'Fans geven FC Groningen signaal dat het attractiever moet'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.