FC Groningen ontworstelt zich in Tilburg aan degradatiezone

De goede reeks van Willem II is zaterdagavond ten einde gekomen. Het team van Adrie Koster won drie Eredivisieduels op rij en kwam verder in het bekertoernooi, maar liep nu in het mes van FC Groningen. Dat sloeg voor rust in korte tijd tweemaal toe, hield na rust stand en ging aan de haal met de zege.

Willem II
Willem II
1 - 2
FC Groningen

Voor rust ontspon zich een alleraardigst duel in het Koning Willem II Stadion. FC Groningen had in het eerste kwartier het beste van spel en creëerde mogelijkheden via Kaj Sierhuis en Mimoun Mahi. Daarna liet Alexander Isak zich gelden bij zijn debuut in de basis, maar zijn schot werd uit de hoek geranseld door Sergio Padt. Renato Tapia schoot op zijn beurt ver naast.

Na ruim een half uur nam FC Groningen redelijk abrupt de leiding. Julian Chabot speelde in op Mahi, die de bal direct weer aan Django Warmerdam gaf. De verdediger haalde verrassend in één keer uit en schoot prachtig binnen langs Wellenreuther (0-1). En amper bekomen van de schrik kreeg Willem II twee minuten later ook de tweede tegengoal om de oren.

Ditmaal ging het mis aan de linkerkant bij de thuisclub: Freek Heerkens leed balverlies en Thomas Bruns zette meteen voor. De bal plofte neer achter de verdediging en werd opgepikt door Sierhuis, die koel bleef en binnen schoof voor de 0-2. Na rust besloot Koster om Thomas Meissner achter te laten in de kleedkamer en verder te spelen met Vangelis Pavlidis. Binnen de lijnen werd het spel harder en ging het er in sommige duels behoorlijk stevig aan toe.

Na tien minuten kwam de spanning ook weer helemaal terug in de wedstrijd. Een bal van Daniel Crowley schoot door tot bij Marios Vrousai, die gedecideerd de verre hoek vond en de aansluiting verzorgde. Willem II ging hongerig op jacht naar meer, maar het ontbrak de Tilburgers in de afronding aan rust en scherpte. Isak zag een kopbal van de lijn gehaald en later redde Padt op een nieuwe poging van Isak.

Tapia zag een schot naast gaan en Crowley schoot op zijn beurt huizenhoog over. Padt deed ook een duit in het zakje en bracht tien minuten voor tijd redding met een grandioze redding op een schot van Vrousai. De druk op het Groningse doel nam verder toe en de gelijkmaker leek een kwestie van tijd, maar de bezoekers verdedigden de voorsprong succesvol tot het einde. Dankzij de zege klimt het team van Danny Buijs van de zestiende naar de twaalfde plaats, al staat het onderin nog erg dicht bij elkaar.