FC Groningen houdt publiekslieveling Doan binnenboord

Reacties

Ritsu Doan blijft bij FC Groningen. De Trots van het Noorden maakt op de officiële website bekend dat het gebruik heeft gemaakt van de optie tot koop die in het huurcontract van de Japanner stond.

FC Groningen houdt publiekslieveling Doan binnenboord

Al eerder maakte algemeen directeur Hans Nijland aan VI bekend dat Groningen 'de intentie had' om langer door te gaan met Doan. Door de forse transfersom (om en nabij twee miljoen euro) en het flinke salaris van Doan als niet-EU-speler, was een langere samenwerking toen echter nog geen zekerheid. Groningen heeft nu dus besloten om Doan definitief binnenboord te houden.

De negentienjarige middenvelder, die na een moeizame start is uitgegroeid tot een smaakmaker bij Groningen, tekent een contract tot medio 2021 bij de huidige nummer elf van de Eredivisie. De transfersom wordt overgemaakt aan het Japanse Gamba Osaka.

Manager technische zaken Ron Jans is blij met het langere verblijf van Doan in Groningen. 'Het is ontzettend knap om op zo'n jonge leeftijd in een totaal andere cultuur je zo snel aan te passen en te ontwikkelen', zegt hij op de website van Groningen. 'Hij is gedurende het seizoen gegroeid en steeds belangrijker geworden voor het team. Een groot compliment voor die jongen.'

'Toen wij met hem over zijn toekomst spraken, toonde hij zich heel dankbaar dat FC Groningen het heeft aangedurfd hem te halen', vervolgt Jans. 'Doan was er heel duidelijk in dat hij blij en tevreden is in Groningen. En het publiek houdt van hem en heeft hem binnen een jaar in de armen gesloten. Wij begrijpen ons publiek en hebben hetzelfde gevoel.' Doan speelde tot dusver 29 officiële wedstrijden voor Groningen en maakte daarin negen goals.

Reis en Van de Looi
Groningen maakt tevens bekend dat het nieuwe contracten heeft afgesloten met jongelingen Ludovit Reis en Tom van de Looi. Beide tieners tekenen net als Doan tot medio 2021 in het Noorslease Stadion. De zeventienjarige Reis lag nog tot de zomer van 2020 vast, maar is beloond met een verbeterde verbintenis. Het oude contract van Van de Looi liep tot medio 2019 door.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.