Doan hoopt WK-ticket af te dwingen in slotweken Eredivisie

Reacties

Hoewel hij geen deel uitmaakt van de recente Japanse selectie heeft Ritsu Doan de hoop op deelname aan het WK nog niet opgegeven. De middenvelder van FC Groningen is de voorbije periode belangrijk met doelpunten en assists.

Doan hoopt WK-ticket af te dwingen in slotweken Eredivisie

'Ik weet dat de tijd begint te dringen, maar ik hoop dat ik nog een uitnodiging krijg voor de Japanse selectie voor het WK in Rusland. Als ik blijf spelen zoals ik nu speel, heb ik wel een kans dat ik erbij kom, denk ik', vertelt de negentienjarige Doan in een interview in de nieuwe VI.

'Spelen in het Japanse team is een kinderdroom. Hopelijk komt die zo snel mogelijk uit. Lukt het niet meer voor het WK, dan komt er daarna misschien wel opnieuw een kans. Ik ben nog jong en voel dat ik me nog verder kan ontwikkelen als voetballer.'

FC Groningen nam Doan afgelopen zomer over van Gamba Osaka. Met die club, waar de Japanner nog tot medio 2020 onder contract staat, kwamen de noorderlingen een huurconstructie overeen met een looptijd van een jaar en daarbij een optie tot koop, te lichten vóór 1 mei. De prijs, twee miljoen euro, die de Groningers voor hem moeten ophoesten, werd ook meteen vastgelegd.

Doan hoopt dat FC Groningen de optie in zijn contract licht. 'Want ik wil hier graag nog ten minste een jaar spelen. Ik heb gehoord dat de supporters ook graag willen dat ik blijf. Het voetbal in Nederland ligt me wel. Als ik het vergelijk met het voetbal in Japan, gaat het hier sneller van verdediging naar aanval. De manier van voetballen van FC Groningen past ook goed bij mij. De Nederlandse speelstijl is 4-3-3 met vleugelspelers. Wij doen het met vleugelspelers die naar binnen spelen. Daar voel ik me goed bij.'

Dit staat er nog meer in de nieuwe VI
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.