FC Groningen houdt Gold Cup-verlater Benschop in Eredivisie

Reacties

Charlison Benschop blijft actief in de Eredivisie. De 29-jarige spits degradeerde afgelopen seizoen met De Graafschap, maar vervolgt zijn carrière nu bij FC Groningen. Daar heeft hij een contract voor twee seizoenen ondertekend.

FC Groningen houdt Gold Cup-verlater Benschop in Eredivisie

Benschop komt transfervrij over van FC Ingolstadt 04, de club die hem sinds januari verhuurde aan De Superboeren. Bij de eveneens gedegradeerde Duitsers mocht hij echter gratis vertrekken, waarna de ploeg van trainer Danny Buijs nu dus heeft toegehapt. Daarmee is er een einde gekomen aan de speculaties over de toekomst van Benschop, die een maandje geleden met zijn land Curaçao begon aan het toernooi om de Gold Cup, maar vanwege transferperikelen al na één groepswedstrijd huiswaarts keerde.

Nu heeft hij dus getekend bij FC Groningen, dat dolblij is met zijn komst. 'Na het aantrekken van keeper Marco van Duin en verdediger Bart van Hintum hebben we met de komst van Charlison opnieuw een speler met ervaring aan ons weten te binden', aldus technisch directeur Mark-Jan Fledderus. 'Hij is een sterke spits, die met zijn type spel prima bij ons past. Charlison geeft ons aanvallend een extra optie. Hij had diverse opties, maar we zijn heel blij dat hij voor FC Groningen heeft gekozen.'

Benschop speelde in het verleden bij RKC Waalwijk, AZ, Stade Brest, Fortuna Düsseldorf, Hannover 96 en dus Ingolstadt. Bij RKC speelde hij samen met Wouter Gudde, tegenwoordig algemeen directeur bij FC Groningen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.