FC Groningen haalt talentvolle aanvaller weg uit Waalwijk

Reacties

Cyril Ngonge vertrekt naar FC Groningen. De Belgische buitenspeler wordt door de noorderlingen overgenomen van RKC Waalwijk. Vrijdagmiddag worden de allerlaatste hordes genomen.

FC Groningen haalt talentvolle aanvaller weg uit Waalwijk
© Pro Shots

Ngonge (21) heeft in Waalwijk nog een doorlopend contract, wat betekent dat FC Groningen een transfersom voor hem moet betalen. Een gelimiteerde transfersom, als gevolg van een clausule.

In Groningen vervult Ngonge de vacature die is ontstaan na het vertrek van Alessio Da Cruz. FC Groningen wilde de optie tot koop op hem graag lichten, maar de huurling van Parma wilde zelf niet langer blijven en is inmiddels teruggekeerd naar Italië, waar hij een nieuwe club verwacht te vinden.

Ngonge is afkomstig uit de academie van Club Brugge en maakte bij Blauw-Zwart ook zijn debuut in het eerste elftal. Tot een doorbraak kwam het niet, waarna hij in het seizoen 2019/20 op huurbasis neerstreek bij PSV. In het beloftenelftal was hij in 22 duels zeven keer trefzeker. Daarop lijfde RKC hem in, waar hij afgelopen seizoen vijf keer scoorde in twintig wedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.