FC Groningen haalt na Zeefuik ook Cassierra op bij Ajax

Reacties

Mateo Cassierra speelt komend seizoen voor FC Groningen. De noorderlingen huren de 21-jarige spits voor een jaar van Ajax. Eerder trok Groningen verdediger Deyovaisio Zeefuik aan na een huurperiode.

FC Groningen haalt na Zeefuik ook Cassierra op bij Ajax

'Dat hebben we voor een belangrijk deel mede te danken aan onze meer dan uitstekende relatie met Ajax op dit moment', legt manager technische zaken Ron Jans uit op de clubsite. 'Net als veel andere clubs zien wij veel wedstrijden van Jong Ajax, waar heel veel talent rondloopt. De naam van Cassierra is het afgelopen seizoen meerdere malen bij ons gevallen, maar wij hadden het gevoel dat hij niet haalbaar zou zijn voor ons. Toen wij van Marc Overmars te horen kregen dat FC Groningen een goede optie zou kunnen zijn, zijn we met de speler in gesprek gegaan.'

Cassierra maakte tijdens die gesprekken een goede indruk. 'Hij bevestigde de informatie die we al over hem hadden vergaard. Mateo is een jongen die ambitieus is, zich wil ontwikkelen en daarvoor bereid is hard te werken. Hij is een vrij complete spits, die bewezen heeft doelpunten te kunnen maken. Hij wil zich laten zien in de Eredivisie. Wij bieden hem dat podium. Doorgaans zijn wij geen voorstander van huren, maar voetbal is soms ook van de korte termijn. Wij denken met Mateo in ieder geval een jaar lang een prima spits in huis te hebben.

De 21-jarige Colombiaanse spits kwam twee jaar geleden over van Deportivo Cali, maar kon bij Ajax geen basisplaats afdwingen. Afgelopen seizoen was de aanvaller met achttien doelpunten topscorer van de beloften, en had zodoende een belangrijk aandeel in het kampioenschap van Jong Ajax. Cassierra ligt nog tot medio 2021 vast in Amsterdam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.