FC Groningen grijpt in na verschil van inzicht: commercieel directeur weg

Reacties

FC Groningen en commercieel directeur Robbert Klaver gaan per direct uit elkaar. Dit naar aanleiding van een verschil van inzicht over de te varen koers op commercieel gebied.

FC Groningen grijpt in na verschil van inzicht: commercieel directeur weg
© Pro Shots

Klaver was sinds 2008 verbonden aan de Eredivisionist, sinds 2012 was hij commercieel directeur. FC Groningen kampt al jaren met een dalende omzet, op de clubwebsite wordt de commerciële uitdaging dan ook stevig genoemd. 'Over de manier waarop we die uitdaging willen aangaan, kwamen we niet op één lijn', aldus algemeen directeur Wouter Gudde.

'De uiteindelijke conclusie is dat het voor beide partijen beter was dat onze wegen zich zouden scheiden.' FC Groningen werkt al jaren met een begrotingstekort, dat soms wel en soms niet wordt gedekt door transferinkomsten. Door de overstap van Ritsu Doan naar PSV is het begrotingstekort van dit seizoen bijvoorbeeld wel weer gedekt.

FC Groningen hoopt op korte termijn meer duidelijkheid te geven over de nieuwe invulling van de organisatie, Gudde neemt zelf de honneurs waar. FC Groningen staat momenteel negende in de Eredivisie, na de interlandperiode is Feyenoord de tegenstander in speelronde veertien.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.