FC Groningen blijft winnen in KKD en maakt kans op prijsje

Reacties

FC Groningen heeft zondag op bezoek bij FC Eindhoven relatief makkelijk gewonnen. In de tweede helft nam de ploeg van Dick Lukkien afstand van de Eindhovenaren dankzij twee treffers van Laros Duarte. Groningen staat nu gedeeld bovenaan in de derde periode van de Keuken Kampioen Divisie.

FC Groningen blijft winnen in KKD en maakt kans op prijsje
© Pro Shots
FC Eindhoven
FC Eindhoven
0 - 3
FC Groningen
FC Groningen

Niet geheel verrassend had voornamelijk Groningen de bal. De ploeg van Lukkien zou echter uit een counter de 0-1 maken. Romano Postema gaf de bal na een uitstekende actie mee aan Luciano Valente, die de bal in de lange hoek tikte in de twintigste minuut. De twintigjarige middenvelder scoorde voor het eerst in twee KKD-duels op rij.

Maar ook FC Eindhoven was gevaarlijk. Evan Rottier tikte bij de tweede paal de gelijkmaker binnen, maar hij stond buitenspel en dus ging het doelpunt niet door. Heel enerverend was het restant van de eerste helft niet en dus gingen de ploegen rusten met een 0-1 tussenstand.

In de tweede helft kreeg Groningen een domper te verwerken. Linksachter Wouter Prins raakte namelijk geblesseerd en werd van het veld afgedragen. Maar Groningen kon al snel weer juichen, want de voorsprong werd in minuut 64 verdubbeld. Leandro Bacuna kreeg de bal met een mooie steekbal bij Duarte, die feilloos afwerkte. Zo’n vijf minuten later schoot Duarte zijn tweede doelpunt binnen, laag in de linkerhoek buiten bereik van doelman Jorn Brondeel.

Groningen klimt door de overwinning naar de vierde plek in de Keuken Kampioen Divisie en zet de opmars dus door. In de derde periode staat de Trots van het Noorden met een wedstrijd minder gespeeld zelfs gedeeld eerste met ADO Den Haag en Willem II.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Willem II
36
22
9
5
73-32
+41
75
2
Roda JC Kerkrade
36
20
12
4
67-32
+35
72
3
FC Groningen
36
21
8
7
68-29
+39
71
4
FC Dordrecht
36
18
13
5
72-49
+23
67
* Actueel tot en met 29 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Meer L. Valente
Meer over L. Valente
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.