Serie A lonkt voor Gronings-Italiaans talent Valente

Reacties

Luciano Valente (19) heeft zich dit seizoen in de kijker gespeeld bij FC Groningen. Daarbij neemt interesse uit Italië serieuze vormen aan.

Serie A lonkt voor Gronings-Italiaans talent Valente
© Pro Shots

Serie A-clubs Atalanta Bergamo, Bologna, Lazio, Salernitana, Sassuolo en Torino zijn al langer gecharmeerd van Valente en hebben hem meermaals gescout. Volgens Italiaanse bronnen kan FC Groningen binnenkort een eerste bieding verwachten.

Valente is dit seizoen doorgebroken bij FC Groningen. De middenvelder speelde met name tijdens de eerste competitiehelft en de maand januari veelvuldig in de hoofdmacht en was ook een poos basisspeler, wat hem op lovende kritieken kwam te staan. De afgelopen weken posteerde trainer Dennis van der Ree hem doorgaans op de bank. Desondanks ligt Valente dus uitstekend in de markt, overigens ook bij clubs aan de bovenkant van de Eredivisie.

De meest serieuze interesse komt op dit moment echter uit Italië. Niet onlogisch, want Valente heeft naast de Nederlandse ook de Italiaanse nationaliteit en is jeugdinternational van dat laatste land. Deze interlandperiode behoort Valente tot de nationale Onder 20-selectie. Die bereidt zich met twee oefenduels voor op het WK later dit jaar in Indonesië.

FC Groningen en Valente kwamen afgelopen kalenderjaar een nieuw contract overeen, tot medio 2026. Het contract bevat ook nog een optie voor een extra jaar.

VI zoomde eerder al in op Valente.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.