FC Emmen toont veerkracht en ontsnapt aan mokerslag in degradatiestrijd

FC Emmen en Go Ahaed Eagles hebben elkaar zondagmiddag in evenwicht gehouden. De Deventenaren leken lang op weg naar de overwinning, maar de thuisploeg toonde veerkracht.

FC Emmen
FC Emmen
2 - 2
Go Ahead Eagles

Danny Hoesen begon voor het eerst in de basis bij FC Emmen, maar hij kwam weinig in het spel voor in de eerste helft. De thuisploeg had de bal, maar wist geen weg door de goede organisatie van Go Ahead te vinden. De Deventenaren sloegen al wel vroeg toe, na geklungel achterin bij Emmen, dat de bal niet wegkreeg uit de doelmond. Jay Idzes profiteerde daar uiteindelijk van: 0-1.

Go Ahead had zijn zaken prima op orde. De ploeg van René Hake wist Emmen te beteugelen en kwam zelf tot een aantal prima mogelijkheden. In de slotfase van de eerste helft ging het toch nog mis voor de bezoekers. Fredrik Oppegard liet Ole Romeny ietwat onhandig struikelen en dus ging de bal op de stip. Jeroen Veldmate benutte de strafschop tegen zijn oude club: 1-1.

Emmen kwam na rust beter voor de dag, overigens zonder Hoesen die werd vervangen door Jasin Assehnoun. Toch was het Go Ahead dat een kwartier na rust weer scoorde. Finn Stokkers vond de ruimte aan de linkerkant en gaf de bal laag voor richting de eerste paal. Daar kwam Bobby Adekanye voor zijn man om de 1-2 binnen te prikken.

Die voorsprong wist Go Ahead niet over de streep te trekken. Emmen begon aan een slotoffensief en kreeg in de negentigste minuut het gewenste resultaat. Een scherpe voorzet van Mark Diemers werd door Ole Romeny van dichtbij binnengewerkt: 2-2. Voor de 22-jarige aanvaller was het zijn vijfde Eredivisie-doelpunt van het seizoen.

Zo voorkwam Romeny een kostbare nederlaag voor FC Emmen. Door de remise kruipt de Drentse formatie iets dichter naar FC Volendam en Excelsior. Go Ahead wipt over Fortuna Sittard heen en is nu de nummer elf van de Eredivisie.