FC Emmen rekent op scorend vermogen Michael de Leeuw

Reacties

Michael de Leeuw keert terug op de Nederlandse velden. FC Emmen maakt op de officiële website van de club melding van de komst van de aanvaller, die transfervrij kon worden binnengehaald.

FC Emmen rekent op scorend vermogen Michael de Leeuw

De Leeuw (32) beschikte over een aflopend contract bij Chicago Fire, waar hij sinds de zomer van 2016 speelde. Voor zijn Amerikaanse avontuur kwam De Leeuw uit voor onder meer FC Groningen en BV Veendam. Daar werkte hij al samen met Dick Lukkien, de huidige hoofdtrainer van Emmen.

De Leeuw heeft bij Emmen een contract voor anderhalf jaar getekend, met een optie voor nog een extra seizoen. 'Er was meer belangstelling, maar FC Emmen was heel daadkrachtig en hun verhaal sprak me erg aan. We gaan ons eerst handhaven, dan doorgroeien', zegt De Leeuw.

Bij Emmen zijn ze blij met de aanwinst, die op vrijdag 4 januari voor het eerst zal meetrainen. 'Het creëren van kansen is in de eerste seizoenshelft geen probleem gebleken', zegt directeur Ben Haverkort. 'Maar die kansen moeten wel afgerond worden. Met Michael voegen we scorend vermogen en ervaring aan de selectie toe.'

Halverwege het seizoen staat Eredivisie-debutant Emmen op de dertiende plek. De eerste wedstrijd na de winterstop is op zondag 20 januari thuis tegen PSV.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Emmen
Meer over FC Emmen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.