FC Emmen ontkent aanmoedigingspremie Fortuna

Reacties

De toch al flinke belangen in de degradatiestrijd werden in de aanloop naar de laatste speeldag nog eens extra op scherp gezet. FC Emmen ontkent echter stellig dat het Fortuna Sittard een aanmoedigingspremie heeft aangeboden.

FC Emmen ontkent aanmoedigingspremie Fortuna
© Pro Shots
VVV-Venlo
VVV-Venlo
0 - 4
FC Emmen
FC Emmen

De Telegraaf meldde zondagochtend dat FC Emmen de Fortunezen extra heeft geprobeerd te motiveren door middel van een aanmoedigingspremie. Volgens voorzitter Ronald Lubbers van de Drenten ligt het anders.

'Vanuit onze spelers is naar ons als clubleiding de vraag gekomen of een dergelijke aanmoediging van Fortuna mogelijk zou zijn', reageert Lubbers. 'Wij hebben dit vervolgens onderzocht en nagevraagd bij de KNVB. Maar vanuit de regelgeving van de KNVB bleek al snel dat het niet toegestaan was.'

Lubbers geeft aan dat het daarom nooit van een aanbod is gekomen richting Sittard. 'Daar liep voor ons het pad direct dood. We zijn er niet meer verder gegaan.' Dat er vanuit Sittard desondanks contact is gelegd met de KNVB, heeft volgens Lubbers te maken met persoonlijke contacten tussen beide spelersgroepen.

'Op clubniveau is er namelijk helemaal niets gebeurd. Er is, dat vermoed ik althans, over en weer informeel contact geweest tussen spelers over de eventuele mogelijkheden. Dat zal zijn doorgedruppeld naar de directie van Fortuna.'

De belangen voor FC Emmen zijn groot op de laatste speeldag. De Drenten kunnen zich nog veiligspelen, maar zijn daarbij wel afhankelijk van het resultaat bij Willem II - Fortuna Sittard.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
RKC Waalwijk
34
7
9
18
33-55
-22
30
16
FC Emmen
34
7
9
18
40-68
-28
30
17
VVV-Venlo
34
6
5
23
43-91
-48
23
18
ADO Den Haag
34
4
10
20
29-76
-47
22
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Emmen
Meer over FC Emmen
Meer Fortuna Sittard
Meer over Fortuna Sittard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.