FC Emmen baalt van 'zware nederlaag' en gebrek aan consequentie

FC Emmen was zondag erg dicht bij de tweede overwinning van het seizoen én een enorme stunt tegen Feyenoord. In blessuretijd schoot Jens Toornstra echter toch nog de 3-3 binnen. Michael de Leeuw baalde als een stekker: van het resultaat, maar ook van zijn afgekeurde goal.

De Leeuw leek Emmen na een 0-2 achterstand nog voor rust op een 3-2 voorsprong te koppen. Zijn doelpunt werd echter afgekeurd door scheidsrechter Dennis Higler, omdat de aanvaller Ridgeciano Haps een klein zetje had gegeven. 'Het is een overtreding', gaf De Leeuw toe voor de camera van FOX Sports. 'Maar als je de goal van FC Utrecht vorige week zag, de 2-1: Gyrano Kerk deed toen precies hetzelfde.'

'Dat geef je ook aan in het veld: vorige week telt-ie wel en nu niet', baalde De Leeuw. 'Ik doe niet veel, ik strek mijn arm. Het is gewoon zonde dat dit de ene keer wordt afgefloten en de andere keer niet. Ik snap wel dat er gefloten wordt, ik haal voordeel uit het duwtje, maar Kerk had dat vorige week ook. Dan is het geen overtreding en nu wel, dat is mijn punt.'

Dick Lukkien was het helemaal met zijn aanvoerder eens. 'Ik denk ook dat het gewoon een duw is, maar vorige week krijgen wij ook een tweede goal tegen met een duwfout. Dat is het vervelende met dit soort dingen: consequentie wordt niet gehanteerd. Michael gebruikt zijn hand, daar kan je voor fluiten en daar moeten we verder ook niet over zeuren. Mijn probleem is dat de ene week wel wordt gefloten en de andere week niet.'

'Het is gewoon zuur'
Na de afgekeurde goal van De Leeuw kwam Emmen in de tweede helft alsnog op 3-2, via Luciano Slagveer. Lange tijd leek deze goal voldoende voor drie punten. In extremis viel echter toch nog de gelijkmaker. 'Ongelooflijk', bromde De Leeuw. 'Het ergste was nog: ik zag de scheidsrechter al met het fluitje naar zijn mond gaan, maar omdat die bal vlakbij de zestien bleef, liet-ie 'm nog schieten. Het is gewoon zuur.'

'Op het eerste kwartier na hebben we echt een goede wedstrijd gespeeld', vervolgde De Leeuw. 'Veel duels gewonnen, kansen gecreëerd, mooie doelpunten gemaakt. In de tweede helft heeft Feyenoord volgens mij geen uitgespeelde kans gehad en ik had meer het gevoel dat wij die vierde zouden prikken dan dat zij de 3-3 zouden maken. Dit voelt gewoon als een zware nederlaag.'

Lukkien weet dat eigenlijk de trots moet overheersen. 'Maar nu sta ik hier met een heel vervelend gevoel, omdat we behoudens eerste twaalf heel belabberde minuten naar behoren hebben gespeeld. We hebben karakter getoond en alles gegeven wat we hebben. We komen op 3-2 en geven het weg door hele domme overtredingen te maken. Die laatste bal, die mag je ook gewoon wegschieten... Ik heb heel veel goede dingen gezien, maar we hadden de punten zo graag hier gehouden.'