FC Eindhoven verrast met opvolger Penders en haalt Weijs terug naar Nederland

Reacties

Willem Weijs gaat aan de slag in de Keuken Kampioen Divisie. De 36-jarige oefenmeester wordt bij FC Eindhoven de opvolger van Rob Penders, die bij FC Utrecht Michael Silberbauer gaat assisteren.

FC Eindhoven verrast met opvolger Penders en haalt Weijs terug naar Nederland
© Pro Shots

Lommel was afgelopen seizoen als assistent-trainer actief bij de Belgische eerstedivisionist Lommel SK. Na onderling overleg besloten beide partijen vorige week uit elkaar te gaan. Daar heeft FC Eindhoven van geprofiteerd. De Brabanders hebben Weijs voor twee seizoenen vastgelegd. Bevalt de samenwerking, dan kan de club het contract automatisch met een jaar verlengen.

Weijs treedt in het Jan Louwers Stadion in de voetsporen van Penders. De Keuken Kampioen Divisie is geen onbekend terrein voor de nieuwe trainer van de Eindhovenaren. In het seizoen 2019/20 was Weijs kortstondig interim-trainer van NAC Breda. Via Jong Willem II belandde hij vervolgens als assistent-trainer bij Anderlecht en later Lommel.

Op de goede weg
'FC Eindhoven is een mooie club, de club is op de goede weg', zegt Weijs op de officiële kanalen van Eindhoven. 'Ik ben een trainer die aanvallend voetbal hoog in het vaandel heeft staan, maar die tegelijkertijd ook oog heeft voor een defensieve organisatie. Die combinatie moet ervoor zorgen dat we succesvol gaan worden en dat we mooi voetbal op de mat kunnen leggen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.