FC Den Bosch teleurgesteld in de KNVB

FC Den Bosch moet komende vrijdag tegen FC Zwolle aantreden met derde doelman Jordy van de Corput onder de lat. Niki Mäenpää en Brahim Zaari (foto) ontbreken vanwege interlandverplichtingen.

FC Den Bosch teleurgesteld in de KNVB

Den Bosch had de KNVB verzocht het duel met Zwolle op een andere datum te mogen spelen, maar de Brabantse club kreeg nul op rekest. 'We worden gestraft voor onze goede scouting en onze goede jeugdopleiding', reageert een verbolgen trainer en technisch directeur Fred van der Hoorn tegen VI.nl.

Den Bosch scoutte Mäenpää in Frankrijk bij RC Lens en leidde Zaari zelf op. Mäenpää verdedigde drie keer het doel van de Finse nationale ploeg. Vanwege een blessure aan het begin van dit seizoen raakte hij bij Den Bosch zijn plaats kwijt aan Zaari, die inmiddels is doorgedrongen tot de nationale selectie van Marokko.

De negentienjarige Van de Corput zal tegen FC Zwolle zijn debuut maken in het eerste elftal van Den Bosch, dat nog volop in de race is voor deelname aan de play-offs. Zwolle is al zeker van die nacompetitie door het winnen van een periodetitel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen