FC Den Bosch heeft de eerste punten van het seizoen verwelkomd. FC Dordrecht ging in de slotfase onderuit.

FC Den Bosch
2 - 1
FC Dordrecht

FC Dordrecht moest het zondag in De Vliert doen zonder de aanwijzingen van Harry van den Ham. De 66-jarige trainer had enige verhoging en was uit voorzorg thuisgebleven. Zijn vervanger Ben Kinds zag hoe De Schapenkoppen na ruim een half uur op voorsprong komen. Kevin Jansen stuitte met een kopbal aanvankelijk op keeper Wouter van der Steen, maar was in de rebound wel succesvol.

Dordrecht, dat het seizoen met een doelpuntloos gelijkspel tegen Go Ahead Eagles was begonnen, moest die voorsprong vroeg in de tweede helft inleveren. Met een droog schot van afstand na een afgeslagen corner tekende Kevin Felida voor de 1-1.

FC Den Bosch zette aan om meer dan een punt over te houden aan het bezoek van Dordrecht. Trainer Erik van der Ven moest constateren dat die pogingen lang tevergeefs waren. Paco van Moorsel zorgde echter vijf minuten voor tijd voor loon naar werken.

Het was wel een fortuinlijke treffer. Van Moorsel veranderde onbewust met het hoofd een kopbal Steven van der Heijden van richting, waardoor de bal in het Dordtse doel verdween. Dankzij die goal pakten de Brabanders de eerste punten na het verlies bij De Graafschap vorige week.