Doelpuntenregen in Kralingen: absurd scoreverloop bij Excelsior - Almere City

Excelsior en Almere City FC hebben zondag een waar spektakelstuk gemaakt van tijdens hun duel in de tweede speelronde van de Keuken Kampioen Divisie. De bezoekers boekten een 4-6 zege na vooral een memorabele eerste 45 minuten.

Excelsior
Excelsior
4 - 6
Almere City FC

Halverwege stond het namelijk 3-4 voor de club uit Flevoland na een eerste helft waarin de defensies van beide clubs een weinig overtuigende indruk maakten. Het bal werd in de vierde minuut geopend door Thomas Verheydt, die toesloeg op aangeven van Thibaut Lesquoy.

Excelsior sloeg razendsnel keihard terug. Tussen de vijfde en achttiende minuut bogen Reuven Niemeijer en Elías Már Ómarsson (twee goals) de 0-1 achterstand om in een 3-1 voorsprong. De formatie van Marinus Dijkhuizen kon de wedstrijd echter niet controleren en incasseerde razendsnel de 3-2 (van Faris Hammouti) en 3-3 (Jearl Margaritha). Dankzij een benutte rebound van Verheydt heroverde Almere City nog in de eerste helft de leiding.

De laatste keer dat er minimaal zeven goals vielen in de eerste helft van een Eerste Divisie-duel was tijdens PEC Zwolle - Telstar in september 2011. Het was toen halverwege 5-3 en het werd 7-3 voor PEC.

Tweede helft
Het doelpuntenmoyenne viel na de hervatting terug. De kansen bleven wel komen, maar gescoord werd er pas weer in de absolute slotfase. In de 86ste minuut zorgde Xian Emmers voor de 3-5, waarna Ómarsson de spanning razendsnel terugbracht. Tim Receveur tilde de marge echter weer naar twee: 4-6.

Vorige week speelde Almere City tijdens de eerste speelronde doelpuntloos gelijk tegen MVV Maastricht. Excelsior haalde met 1-6 uit bij Jong PSV.