FC Den Bosch doet Jordania voorstel tot ontbinding koopovereenkomst

Reacties

Als het aan FC Den Bosch ligt, neemt het op zeer korte termijn afscheid van Kakhi Jordania. De Georgiër hoopte lange tijd de club over te nemen, maar daar ging de beroepscommissie vorige week niet mee akkoord. Wat nu nog rest is het verdelen van de inboedel.

FC Den Bosch doet Jordania voorstel tot ontbinding koopovereenkomst

Jordania tekende vorig jaar een voorlopige koopovereenkomst en investeerde naar eigen zeggen miljoenen euro's in de club. Dat zou nu de deal is afgeketst, omgezet worden in een achtergestelde lening. FC Den Bosch stelde eerder dat de Georgiër diens financiële afspraken niet was nagekomen en meende nog geld van de zoon van voormalig Vitesse-zetbaas Merab te krijgen.

Vorige week stonden beide partijen tegenover elkaar in de rechtbank. Jordania wilde beslag laten leggen op de gelden en goederen van de club, maar de rechter ging hier niet in mee. Voor FC Den Bosch reden genoeg om zo snel mogelijk uit elkaar te gaan.

De rechter stelde voor dat FC Den Bosch een voorstel zou doen voor een samenzijn om tot een (financiële) oplossing te komen. Woensdag heeft FC Den Bosch een voorstel gedaan hoe beide partijen op een positieve manier uit elkaar kunnen gaan, zonder dat er een rechter aan te pas hoeft te komen. Mogelijk dat FC Den Bosch Jordania financieel tegemoet komt. De Bosschenaren hebben tot 26 augustus om met een sluitende begroting te komen en hebben daarom dus baat bij een snelle afwikkeling.

De Bosschenaren hebben Jordania gevraagd uiterlijk aanstaande zondag (4 augustus) te laten weten of hij akkoord gaat met het voorstel. Inmiddels zouden er meerdere Nederlandse partijen klaarstaan om het stokje van Jordania in Den Bosch over te nemen.

In de nieuwste editie van Voetbal International en op VI PRO (donderdag 14.00 uur online) een uitgebreide reconstructie van 'De val van Kakhi de eerste'. Over hoe de Georgiër de club naar zijn hand probeerde te zetten, de KNVB worstelde met bedrijven op De Krim en uitgestelde betalingen die de club bijna fataal werden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Den Bosch
Meer over FC Den Bosch
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.