'Dit betekent mogelijk het faillissement van FC Den Bosch'

Reacties

In de rechtbank van Den Bosch diende woensdagochtend de zaak tussen beoogd eigenaar Kakhi Jordania en FC Den Bosch. De Georgiër wil voor 810 duizend euro beslag laten leggen. De Bosschenaren menen echter dat Jordania nog moet betalen. Als de rechter instemt, zou dat het einde van de Bossche voetbalclub kunnen betekenen.

'Dit betekent mogelijk het faillissement van FC Den Bosch'

De advocaat van FC Den Bosch vertelde dat de club momenteel een begrotingstekort van 1,6 miljoen euro heeft. 'Als de beslaglegging wordt goedgekeurd, betekent dat vermoedelijk het faillissement van FC Den Bosch. Het einde van een prachtige en roemruchte club.'

Jordania kreeg onlangs van de beroepscommissie te horen dat hij de aandelen Den Bosch niet over mag nemen. De Georgiër, die zelf ontbrak bij de rechtszaak, wil beslag laten leggen op de goederen. Volgens zijn raadsman is FC Den Bosch meerdere afspraken niet nagekomen. Het kamp Den Bosch wijst naar eerder gemaakte afspraken en meent nog minimaal 34 duizend euro tegoed te hebben.

De rechter zal binnen een week aangeven of Jordania beslag kan leggen op de gelden. FC Den Bosch heeft tot 26 augustus om een sluitende begroting in te dienen bij de KNVB. Potentiële investeerders zouden minder happig zijn om in te stappen nu Jordania nog in beeld is.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.