Favre hoopt op Sneijder en Balotelli voor loodzware CL-missie

Reacties

OGC Nice-trainer Lucien Favre heeft nog steeds goede hoop dat zijn ploeg de Champions League kan bereiken. De Fransen ging woensdag met 2-0 onderuit tegen Napoli en eindigden het duel met negen man.

Favre hoopt op Sneijder en Balotelli voor loodzware CL-missie

Nice had het zwaar tegen de Italianen, die sterk voor de dag kwamen. Via een treffer van Dries Mertens en een door Mertens versierde strafschop stond de eindstand twintig minuten voor tijd op het scorebord. Vervolgens moesten middenvelder Vincent Koziello en spits Alassane Pléa vroegtijdig van het veld. Eerstgenoemde kreeg rood voor te hard inkomen op Piotr Zielinski, Pléa kreeg zijn tweede gele kaart voor commentaar op de leiding.

'Ik vond de rode kaart voor Koziello wat zwaar gestraft, en het was zuur dat we de wedstrijd met negen man moesten uitspelen, maar het belangrijkste is dat we niet ook nog een derde doelpunt om de oren hebben gekregen', reageerde Favre op zijn persconferentie. 'Bij 3-0 was het over geweest, nu is er nog hoop.'

Die hoop heeft de Zwitserse trainer voor een deel gevestigd op Wesley Sneijder en Mario Balotelli. Het duo was voor de heenwedstrijd in Napels nog niet fit genoeg, maar Favre hoopt in Nice wel over het tweetal te kunnen beschikken. 'Ik weet niet of ze de competitiewedstrijd tegen Guingamp van zaterdag halen, dat is wel mogelijk. Ik hoop ze er wel bij te hebben voor de return tegen Napoli.'

Zeker gezien de schorsing van Koziello en Pléa zou de aanwezigheid van Sneijder en Balotelli de Franse club goed uitkomen. Ook in de competitie zou de inbreng van de Nederlander en de Italiaan, die eerder al samenspeelden bij Internazionale, geen overbodige luxe zijn. Nice staat vijftiende in de Ligue 1 met nul punten uit twee duels.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.