'Fans kwamen voor Messi, ze zagen Mbappé'

Reacties

Kylian Mbappé maakte zaterdag in de achtste finale tegen Argentinië ontzettend veel indruk. De negentienjarige aanvaller trad in de voetsporen van de legendarische Pelé en oogstte lof bij vriend en vijand.

'Fans kwamen voor Messi, ze zagen Mbappé'

Mbappé was een doorn in het oog van de Argentijnse defensie en maakte kort achter elkaar twee belangrijke doelpunten. Daarvoor werd de wedstrijd mede dankzij Mbappé opengebroken. Op hem werd een overtreding gemaakt in de zestien, waarna Antoine Griezmann de penalty die volgde benutte. Waar door veel voetbalfans gerekend werd op een hoofdrol van Lionel Messi, was het de negentienjarige speler die indruk maakte.

L'Équipe verwoordt het poëtisch. 'De fans kwamen met z'n duizenden naar het stadion om Messi te zien. Het Argentijnse shirt aan en de stembanden gesmeerd. Maar ze zagen Mbappé. Hij had niet lang nodig om de sfeer te bekoelen en te zorgen voor angst in de harten van de Argentijnen.'

Verliezend bondscoach Jorge Sampaoli had ook niet lang nodig om na de wedstrijd te bedenken wie de beste man op het veld was. 'Mijn team deed z'n best, maar Mbappé had een geweldige dag. Hij heeft ons echt pijn gedaan. Hij was extreem moeilijk om te controleren. Daar hielden we al rekening mee, maar als hij eenmaal op dreef is, is hij nauwelijks af te stoppen.'


De statistieken van Mbappé

Team Wedstrijden Goals Assists
AS Monaco 60 27 16
Paris Saint-Germain 44 21 16
Frankrijk 19 7 6
Totaal 123 55 38

Met zijn twee goals tegen Argentinië treedt Mbappé in de voetsporen van Pelé. De Fransman is na de icoon de jongste speler die twee goals maakt in een WK-wedstrijd. Mbappé deed dat als negentienjarige, Pelé was in 1958 zeventien toen hij drie goals maakte in de halve finale tegen uitgerekend Franrijk.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat Mbappé ook over een flinke dosis snelheid beschikt, bleek wel uit de statistieken van de FIFA na de wedstrijd. In de dertiende minuut trok de aanvaller van Paris Saint-Germain een sprint met een topsnelheid van 38 kilometer per uur. Snel genoeg voor een boete op een woonerf. De vergelijking met sprintkoning Usain Bolt is dan al snel getrokken, maar de Jamaicaan haalde in 2009 tijdens zijn wereldrecord op de honderd meter een topsnelheid van 44,72 kilometer per uur.

Johan Micoud, die zeventien interlands speelde voor Frankrijk en Europees kampioen werd in 2000, voorziet een grote toekomst voor Mbappé. 'Hij is snel en legt veel intelligentie in zijn spel. Antoine Griezmann is net zo waardevol, maar op zo'n jonge leeftijd gaat Mbappé wel als een komeet. Hij gaat geschiedenis schrijven voor het Franse voetbal.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.